Υλικά
ΓΙΑ ΤΑ ΜΟΣΧΑΡΙΣΙΑ ΦΙΛΕΤΑΚΙΑ
Εξοπλισμός
Τηγάνι
Υλικά
ΓΙΑ ΤΑ ΜΟΣΧΑΡΙΣΙΑ ΦΙΛΕΤΑΚΙΑ
Εκτέλεση
- Βάζουμε τα αποξηραμένα μανιτάρια σε μπολ και τα καλύπτουμε με λίγο από το ζεστό ζωμό κρέατος.
- Τα σκεπάζουμε και τα αφήνουμε να μαλακώσουν. Στη συνέχεια, τα στραγγίζουμε και σουρώνουμε το ζωμό.
- Στεγνώνουμε πολύ καλά το μοσχάρι με απορροφητικό χαρτί και το πασπαλίζουμε με αλάτι και πιπέρι.
- Ζεσταίνουμε ένα βαθύ τηγάνι και προσθέτουμε το μισό βούτυρο και το ελαιόλαδο.
- Μόλις λιώσει το βούτυρο, ροδίζουμε το μοσχάρι για 7-8 λεπτά, γυρίζοντάς το ανά 1-2 λεπτά ώστε να πάρει χρώμα ομοιόμορφα και να κάνει κρούστα από όλες τις πλευρές.
- Το βγάζουμε σε πιάτο και το σκεπάζουμε για να διατηρηθεί ζεστό.
- Στο ίδιο τηγάνι συμπληρώνουμε το υπόλοιπο βούτυρο και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 5 λεπτά.
- Προσθέτουμε τα φρέσκα μανιτάρια και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 4-5 λεπτά ακόμα.
- Ρίχνουμε το σκόρδο, την πάπρικα και τα αποξηραμένα μανιτάρια, ανακατεύουμε και σβήνουμε με το μπράντι. Αφήνουμε για 1 λεπτό να εξατμιστεί το αλκοόλ και στη συνέχεια χαμηλώνουμε τελείως την εστία ώστε να κοπεί ο βρασμός.
- Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το ζεστό ζωμό, το σουρωμένο υγρό των μανιταριών, την κρέμα γάλακτος, τη μουστάρδα και το γιαούρτι μέχρι να ομογενοποιηθούν πλήρως.
- Περιχύνουμε με το μείγμα τα υλικά στο τηγάνι. Προσέχουμε ιδιαίτερα να είναι πολύ χαμηλή η ένταση της φωτιάς για να μην κόψει η σάλτσα – δεν πρέπει να βράσει, απλά να ζεσταθεί.
- Κόβουμε το κόντρα μοσχαριού σε λεπτά φιλετάκια και το ρίχνουμε στη σάλτσα καθώς και τους ζωμούς που έχει βγάλει στο μεταξύ στο πιάτο.
- Προσθέτουμε το μαϊντανό και ανακατεύουμε ελαφρά, να ντυθεί το κρέας με σάλτσα.
- Σερβίρουμε τα μοσχαρίσια φιλετάκια με τη σάλτσα στους σε πιατέλα και τα συνοδεύουμε με πουρέ.