Φιλέτο γαλοπούλας

Φιλέτο γαλοπούλας αρωματισμένο με εκπληκτική σάλτσα. Εύκολο, γρήγορο και χορταστικό.

Δύσκολη
0:25

2 - 3

10 λεπτά

15 λεπτά

Γαλοπούλα φιλέτο με γλυκόξινη μαρινάδα

Υλικά

ΓΙΑ ΤΟ ΦΙΛΕΤΟ ΓΑΛΟΠΟΥΛΑΣ

Συμβουλή Ειδικού

Dr. Τάσος Παπαλαζάρου

Dr. Τάσος Παπαλαζάρου

Η γαλοπούλα αποτελεί μια από τις πιο άπαχες μορφές πρωτεΐνης που μπορούμε να αναζητήσουμε στις τροφές. Αυτό που δεν ξέρουν πολλοί είναι ότι αποτελεί πολύ καλή πηγή σιδήρου (ενός στοιχείου που η έλλειψη του είναι συχνή σε μια δίαιτα απώλειας βάρους), καθώς και βιταμινών συμπλέγματος Β καθώς και ψευδαργύρου. Ντομάτα, σκόρδο, ρίγανη, σκόρδο βασιλικό μας δίνουν πολύτιμα αντιοξειδωτικά βιοενεργά συστατικά απαραίτητα για την εξουδετέρωση των επικίνδυνων ελευθέρων ριζών. Εξαιρετική επιλογή σε ένα εβδομαδιαίο διαιτολόγιο ελέγχου βάρους.

Υλικά

ΓΙΑ ΤΟ ΦΙΛΕΤΟ ΓΑΛΟΠΟΥΛΑΣ

Εκτέλεση

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Κόβουμε φιλέτο γαλοπούλας σε λεπτές φέτες.
  2. Το βάζουμε σε μπολ.
  3. Βάζουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά στο μπλέντερ και τα χτυπάμε να γίνουν κρέμα.
  4. Περιχύνουμε τη γαλοπούλα.
  5. Αφήνουμε σκεπασμένο στο ψυγείο για 1 ώρα το λιγότερο.
  6. Όσο πιο πολύ το αφήσουμε τόσο πιο ωραίο θα γίνει.
  7. Το ψήνουμε σε γκριλιέρα για 3 με 4 λεπτά από κάθε πλευρά.
  8. Εναλλακτικά ψήνουμε στο φούρνο σε ταψάκι στρωμένο με λαδόκολλα στους 200ºC για 15 λεπτά.
  9. Το συνοδεύουμε με πράσινη σαλάτα, ντοματίνια και μοτσαρέλα.
Απόρρητο