Για το κοτόπουλο στο φούρνο
Μαρινάρουμε πρώτα τα φιλέτα.
Βάζουμε σε ένα μπολ τα υλικά για την μαρινάδα του κοτόπουλου, δηλαδή το ελαιόλαδο, την κρέμα βαλσάμικου, αλάτι, πιπέρι, βότανα, σκόρδο και την καυτερή πιπεριά.
Τα ανακατεύουμε.
Ρίχνουμε στο μπολ τα φιλέτα κοτόπουλο και κάνουμε ελαφρύ μασάζ να πάει παντού η μαρινάδα.
Σκεπάζουμε κι αφήνουμε στον πάγκο για 10-15′.
Για τα ντοματίνια βουτύρου
Βάζουμε όλα τα υλικά στο ταψί.
Ντοματίνια, σκόρδο, κρεμμύδι, βότανα, αλατοπίπερο, κρέμα βαλσάμικου και το βούτυρο λιωμένο.
Τα ανακατεύουμε με τα χέρια καλά και τα απλώνουμε στη βάση του ταψιού για το φιλέτο κοτόπουλο.
Πάνω ακουμπάμε τα μαριναρισμένα φιλέτα κοτόπουλο με το στήθος προς τα πάνω.
Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 200-210°C στον αέρα, στην μεσαία σχάρα, για περίπου 25′. Τότε, πασπαλίζουμε το κοτόπουλο με τη γραβιέρα και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 2-3′ επιπλέον, ώστε να λιώσει το τυρί.
Σερβίρεται ζεστό, με σαλάτα εποχής και φρέσκο τραγανό ψωμί.