Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΦΙΛΕΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ
ΓΙΑ ΤΑ ΝΤΟΜΑΤΙΝΙΑ ΒΟΥΤΥΡΟΥ
ΓΙΑ ΤΟ ΤΕΛΕΙΩΜΑ
Εξοπλισμός
Ταψί
Φούρνος
Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΦΙΛΕΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ
ΓΙΑ ΤΑ ΝΤΟΜΑΤΙΝΙΑ ΒΟΥΤΥΡΟΥ
ΓΙΑ ΤΟ ΤΕΛΕΙΩΜΑ
Video
Εκτέλεση
- Μαρινάρουμε πρώτα τα φιλέτα.
- Βάζουμε σε ένα μπολ τα υλικά για την μαρινάδα του κοτόπουλου, δηλαδή το ελαιόλαδο, την κρέμα βαλσάμικου, αλάτι, πιπέρι, βότανα, σκόρδο και την καυτερή πιπεριά.
- Τα ανακατεύουμε.
- Ρίχνουμε στο μπολ τα φιλέτα κοτόπουλο και κάνουμε ελαφρύ μασάζ να πάει παντού η μαρινάδα.
- Σκεπάζουμε κι αφήνουμε στον πάγκο για 10-15′.
ΝΤΟΜΑΤΙΝΙΑ ΒΟΥΤΥΡΟΥ
- Βάζουμε όλα τα υλικά στο ταψί. Ντοματίνια, σκόρδο, κρεμμύδι, βότανα, αλατοπίπερο, κρέμα βαλσάμικου και το βούτυρο λιωμένο.
- Τα ανακατεύουμε με τα χέρια καλά και τα απλώνουμε στη βάση του ταψιού για το φιλέτο κοτόπουλο.
- Πάνω ακουμπάμε τα μαριναρισμένα φιλέτα κοτόπουλο με το στήθος προς τα πάνω.
- Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 200-210°C στον αέρα, στην μεσαία σχάρα, για περίπου 25′.
- Πασπαλίζουμε το κοτόπουλο με τη γραβιέρα και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 2-3′ επιπλέον, ώστε να λιώσει το τυρί.
- Σερβίρεται ζεστό, με σαλάτα εποχής και φρέσκο τραγανό ψωμί.