Για το φιλέτο μοσχάρι
Για να φτιάξουμε το πιο νόστιμο και ζουμερό φιλέτο μοσχάρι με γλυκόξινη σάλτσα, θα χρησιμοποιήσουμε μπέικον. Το μπέικον θα βοηθήσει το φιλέτο να παραμείνει ζουμερό και λιπαρό και θα το προστατέψει από το στέγνωμα, δίνοντάς του συγχρόνως απίθανη γεύση.
Σε νερό που βράζει ζεματάµε τις λωρίδες μπέικον για 2΄. Τις στραγγίζουμε και τις ακουμπάµε σε απορροφητικό χαρτί να στεγνώσουν.
Τυλίγουμε 1 φέτα μπέικον (σαν κορδέλα) περιμετρικά στα φιλέτα.
Στερεώνουμε μισό κλωνάρι θυμάρι σε κάθε φιλέτο. Δένουμε σφιχτά µε σπάγκο ψησίματος.
Αλατοπιπερώνουμε καλά τα φιλέτα.
Αφού λαδώσουµε τη σχάρα, ακουμπάµε τα φιλέτα σε δυνατή φωτιά και ψήνουμε για 6΄. Τα αναποδογυρίζουμε και συνεχίζουμε για άλλα 6΄ το ψήσιμο.
Ραντίζουμε με λίγες σταγόνες κονιάκ.
Εναλλακτικά, κάνουμε τα φιλέτα σε αντικολλητικό τηγάνι και τα θα τελειώσουμε στο φούρνο.
Σε καυτό τηγάνι με ελάχιστο λάδι, σοτάρουμε τα φιλέτα ολόγυρα για 2′ από κάθε πλευρά.
Σβήνουμε με 1/4 φλ. κονιάκ. Αφήνουμε να εξατμιστεί και μεταφέρουμε το τηγάνι στο φούρνο.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 °C για 8΄. Αφήνουμε τα φιλέτα να ξεκουραστούν για 5′ σκεπασμένα και σερβίρουμε.
Η συμβουλή μου: Αν θέλετε καλοψημένο το φιλέτο, που δεν σας το συνιστώ, φροντίστε να χαμηλώσετε λίγο την ένταση της φωτιάς και να σιγοψήσετε για λίγα λεπτά επιπλέον. Για τέλειο ψήσιμο μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε θερμόμετρο μαγειρικής. Δείτε εδώ τις σωστές θερμοκρασίες σύμφωνα με το ψήσιμο που επιθυμείτε.