Υλικά
ΓΙΑ ΤΗ ΦΡΑΝΤΖΟΛΑ
ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
Εξοπλισμός
Πλάστης
Ταψί
Υλικά
ΓΙΑ ΤΗ ΦΡΑΝΤΖΟΛΑ
ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
Εκτέλεση
- Για το γεμιστό ψωμί με τυρί και ζαμπόν, όλα τα υλικά πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου (αυγά, βούτυρο κ.τ.λ.).
- Βάζουμε το αλεύρι σε ένα μπολ, προσθέτουμε τη μαγιά και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε.
- Προσθέτουμε το βούτυρο και τρίβουμε – ψιχουλιάζουμε με τα δάχτυλα, να υγρανθεί το αλεύρι.
- Κάνουμε λακκούβα στη μέση, προσθέτουμε το χτυπημένο αυγό και την κρέμα γάλακτος light.
- Διαλύουμε το αλάτι στο νερό και το ρίχνουμε στο μείγμα, καθώς και τον χυμό.
- Ζυμώνουμε τα υλικά μέχρι να μην κολλάει η ζύμη στα χέρια.
- Αφήνουμε τη ζύμη σκεπασμένη σε μπολ να διπλασιαστεί από 1 έως 1 ½ ώρα.
- Ανοίγουμε τη ζύμη σε μακρόστενο φύλλο με τον πλάστη.
- Βάζουμε όλα τα υλικά της γέμισης και ρολάρουμε τη φρατζόλα.
- Αν θέλουμε πασπαλίζουμε με σουσάμι.
- Βάζουμε τη φραντζόλα σε λαμαρίνα, την σκεπάζουμε με καθαρή πετσέτα και την αφήνουμε για 30’ να φουσκώσει.
- Την ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C στις αντιστάσεις στην τελευταία σχάρα για 45′ περίπου.