Για τη φραντζόλα
Για το γεμιστό ψωμί με τυρί και ζαμπόν, όλα τα υλικά πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου (αυγά, βούτυρο κ.τ.λ.).
Βάζουμε το αλεύρι σε ένα μπολ, προσθέτουμε τη μαγιά και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε το βούτυρο και τρίβουμε – ψιχουλιάζουμε με τα δάχτυλα, να υγρανθεί το αλεύρι.
Κάνουμε λακκούβα στη μέση, προσθέτουμε το χτυπημένο αυγό και την κρέμα γάλακτος light.
Διαλύουμε το αλάτι στο νερό και το ρίχνουμε στο μείγμα, καθώς και τον χυμό.
Ζυμώνουμε τα υλικά μέχρι να μην κολλάει η ζύμη στα χέρια.
Αφήνουμε τη ζύμη σκεπασμένη σε μπολ να διπλασιαστεί από 1 έως 1 ½ ώρα.
Ανοίγουμε τη ζύμη σε μακρόστενο φύλλο με τον πλάστη.
Βάζουμε όλα τα υλικά της γέμισης και ρολάρουμε τη φρατζόλα.
Αν θέλουμε πασπαλίζουμε με σουσάμι.
Βάζουμε τη φραντζόλα σε λαμαρίνα, την σκεπάζουμε με καθαρή πετσέτα και την αφήνουμε για 30’ να φουσκώσει.
Την ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C στις αντιστάσεις στην τελευταία σχάρα για 45′ περίπου.