"
Για το πρωινό, για το μεσημεριανό για το κολατσιό, αυτό το γεμιστό ψωμί πάει με όλα και θα φαγωθεί στο πι και...

Για το πρωινό, για το μεσημεριανό για το κολατσιό, αυτό το γεμιστό ψωμί πάει με όλα και θα φαγωθεί στο πι και φι.

  • προετοιμασία 15 λεπτά
  • μαγείρεμα 45 λεπτά
Βαθμολογήστε

Για τη φραντζόλα

  • 1/2 κ. αλεύρι σκληρό για ψωμί
  • 1 φακελάκι ξερή μαγιά
  • 1 κ.γ. ζάχαρη
  • 1½ κ.γ. αλάτι
  • 2 κ.σ. γεμάτες βούτυρο
  • Λίγες σταγόνες χυμός λεμόνι
  • 1 αυγό χτυπημένο
  • 250 ml χλιαρή κρέμα γάλακτος όσο σηκώσει (περίπου 1/4 φλ.) νερό χλιαρό

Για τη γέμιση

  • 3-4 φέτ. ζαμπόν ψιλοκομμένο
  • 1/2 φλ. γραβιέρα τριμμένη
  • 1/2 φλ. τρίμματα φέτας
  • 3-4 λιαστές ντομάτες ψιλοκομμένες ή ψημένες πιπεριές Φλωρίνης σε λάδι
  • Λίγη ρίγανη
  • Λίγο πιπέρι

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Για τη φραντζόλα με ζαμπόν και τυρί

    Για το γεμιστό ψωμί με τυρί και ζαμπόν, όλα τα υλικά πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου (αυγά, βούτυρο κ.τ.λ.).

    Βάζουμε το αλεύρι σε ένα μπολ, προσθέτουμε τη μαγιά και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε.

    Προσθέτουμε το βούτυρο και τρίβουμε – ψιχουλιάζουμε με τα δάχτυλα, να υγρανθεί το αλεύρι.

    Κάνουμε λακκούβα στη μέση, προσθέτουμε το χτυπημένο αυγό και την κρέμα γάλακτος  light.

    Διαλύουμε το αλάτι στο νερό και το ρίχνουμε στο μείγμα, καθώς και τον χυμό.

    Ζυμώνουμε τα υλικά μέχρι να μην κολλάει η ζύμη στα χέρια.

    Αφήνουμε τη ζύμη σκεπασμένη σε μπολ να διπλασιαστεί από 1 έως 1 ½ ώρα.

    Ανοίγουμε τη ζύμη σε μακρόστενο φύλλο με τον πλάστη.

    Βάζουμε όλα τα υλικά της γέμισης και ρολάρουμε τη φρατζόλα.

    Αν θέλουμε πασπαλίζουμε με σουσάμι.

    Βάζουμε τη φραντζόλα σε λαμαρίνα, την σκεπάζουμε με καθαρή πετσέτα και την αφήνουμε για 30’ να φουσκώσει.

    Την ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C στις αντιστάσεις στην τελευταία σχάρα για 45′ περίπου.

    Διαφήμιση

    Οδηγός Μαγειρικής

    Διαφήμιση
    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται

    Καλώς ήλθατε στο νέο Argiro.gr

    Εγκατάσταση
    ×