Φρουτοσαλάτα
Για την δροσερή καλοκαιρινή φρουτοσαλάτα διαλέγουμε μικρό καρπούζι, γιατί αυτό θα χρησιμοποιήσουμε και σαν μπολ. Διαβάστε εδώ πώς να διαλέξετε το καλύτερο καρπούζι.
Το πλένουμε εξωτερικά και αφαιρούμε μία μικρή φέτα από το κάτω μέρος, έτσι ώστε να στέκεται.
Αφαιρούμε και μία μεγάλη φέτα από πάνω, έτσι ώστε να ανοίξει το μπολ.
Με σκουπ παγωτού ή κουτάλι αδειάζουμε τη σάρκα από το καρπούζι, αφήνοντας αρκετό κόκκινο γύρω γύρω.
Καθαρίζουμε τη σάρκα από τους σπόρους και την κόβουμε σε μικρά κομμάτια, μεγέθους μικρού καρέ.
Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε όλα τα φρούτα, το δυόσμο και περιχύνουμε με το μπαλσάμικο.
Ανακατεύουμε πολύ καλά τα φρούτα και τα βάζουμε μέσα στο μπολ του καρπουζιού.
Παγώνουμε όλο το μπολ για 1 ώρα στο ψυγείο.
Σερβίρουμε ολόκληρο το καρπούζι με τη φρουτοσαλάτα.
Μυστικά
Αντί για μπαλσάμικο και δυόσμο, μπορείτε να προσθέσετε, κάποιο χυμό φρούτου όπως πορτοκάλι, ζάχαρη αν τη θέλετε πιο γλυκιά, ξηρούς καρπούς, ακόμα και αλκοόλ, π.χ. κουαντρό. Κάντε τον αγαπημένο σας συνδυασμό και απολαύστε!
Απαραίτητο είναι το πάγωμα μέσα στο ψυγείο για καμιά ώρα, για να αναμειχθούν όμορφα οι γεύσεις και οι μυρωδιές.