Για τις φράουλες
Για το frozen yogurt παγωτό με στέβια και φρέσκια φράουλα, είναι σημαντικό να διαλέξουμε ώριμες και γερές, κατακόκκινες φράουλες.
Τις πλένουμε πολύ καλά.
Αφαιρούμε το κοτσάνι και τις κόβουμε σε κοµµάτια μέσα σε µπολ. Μάθετε όλα τα μυστικά για τη σωστή επιλογή, καθάρισμα και πλύσιμο της φράουλας.
Τις πασπαλίζουμε µε την στέβια και τις ανακατεύουμε πολύ καλά.
Τις καλύπτουμε µε μεμβράνη και τις αφήνουμε για 30 λεπτά στο ψυγείο.
Στη συνέχεια προσαρμόζουμε το μπλέντερ στην κουζινομηχανή και πολτοποιούμε το μείγμα.
Εκτέλεση
Αδειάζουμε τις πολτοποιημένες φράουλες στον κάδο της κουζινομηχανής, προσθέτουμε το γιαούρτι και το λεμόνι.
Χτυπάμε το μείγμα με το χτυπητήρι μέχρι για να γίνει λείο
Δοκιμάζουμε το μείγμα και αν ξινίζει προσθέτουμε λίγο γλυκαντικό κατά βούληση. (Προσωπικά µου αρέσει να µην είναι πολύ γλυκό).
Αν θέλουμε πιο λεία υφή µπορούµε να σουρώσουμε το μείγμα σε ψιλή σήτα (προτιμώ να «σκάει» η φράουλα στο δόντι).
Τότε, αν έχουμε παγωτομηχανή την προσαρμόζουμε στην κουζινομηχανή, αδειάζουμε το μείγμα στην παγωτομηχανή και το χτυπάμε παγώνοντάς το.
Αν δεν έχουμε παγωτοµηχανή, παγώνουμε το μείγμα στην κατάψυξη µέχρι να κάνει σώμα, να σταθεροποιηθεί ελαφρά, και τότε το χτυπάμε µε µίξερ χειρός να αφρατέψει καλά.
Ξαναπαγώνουµε και επαναλαµβάνουµε την ίδια διαδικασία 3-4 φορές αν θέλουμε το frozen yogurt να είναι πιο αφράτο.
Μυστικά για το frozen yogurt
Γλυκαντικό μπορείτε να βάλετε όποιο επιθυμείτε εσείς και στην ποσότητα που επιθυμείτε εσείς. Δοκιμάστε και προσθέστε ανάλογα την γεύση που θέλετε.
Την ίδια συνταγή μπορείτε να κάνετε με όποιο σαρκώδες καλοκαιρινό φρούτο θέλετε.
Παγώστε το παγωτό μέχρι να σφίξει.
Μπορείτε να φτιάξετε cocktail με βάση αυτό το frozen yogurt φράουλα.
Μπορείς να χρησιμοποιήσεις όποιο φυτικό γιαούρτι σου αρέσει και όποιο γλυκαντικό προτιμάς.
Θέλετε περισσότερες εύκολες και μοναδικές συνταγές χωρίς ζάχαρη; Βρείτε τες όλες εδώ!