Εκτέλεση
Για το frozen yogurt παγωτό με στέβια και φρέσκια φράουλα, είναι σημαντικό να διαλέξουμε ώριµες και γερές, κατακόκκινες φράουλες. Τις πλένουµε πολύ καλά. Αφαιρούµε το κοτσάνι και τις κόβουµε σε κοµµάτια µέσα σε µπολ. Μάθετε όλα τα μυστικά για τη σωστή επιλογή, καθάρισμα και πλύσιμο της φράουλας.
Τις πασπαλίζουµε µε την στέβια. Τις ανακατεύουµε πολύ καλά. Τις καλύπτουµε µε µεµβράνη και τις αφήνουµε για 30 λεπτά στο ψυγείο.
Στη συνέχεια προσαρμόζουμε το μπλέντερ στην κουζινομηχανή και πολτοποιούμε το μείγμα.
Αδειάζουμε τις πολτοποιημένες φράουλες στον κάδο της κουζινομηχανής, προσθέτουμε το γιαούρτι και το λεμόνι. Χτυπάμε το μείγμα με το χτυπητήρι μέχρι για να γίνει λείο
Δοκιµάζουµε το µείγµα και αν ξινίζει προσθέτουµε λίγο γλυκαντικό κατά βούληση. (Προσωπικά µου αρέσει να µην είναι πολύ γλυκό). Αν θέλουµε πιο λεία υφή µπορούµε να σουρώσουµε το µείγµα σε ψιλή σήτα (προτιµώ να «σκάει» η φράουλα στο δόντι).
Τότε, αν έχουμε παγωτομηχανή την προσαρμόζουμε στην κουζινομηχανή, αδειάζουμε το μείγμα στην παγωτομηχανή και το χτυπάμε παγώνοντάς το. Αν δεν έχουµε παγωτοµηχανή, παγώνουµε το µείγµα στην κατάψυξη µέχρι να κάνει σώµα, να σταθεροποιηθεί ελαφρά, και τότε το χτυπάµε µε µίξερ χειρός να αφρατέψει καλά. Ξαναπαγώνουµε και επαναλαµβάνουµε την ίδια διαδικασία 3-4 φορές αν θέλουµε το frozen yogurt να είναι πιο αφράτο.
Μυστικά για το frozen yogurt
-Γλυκαντικό μπορείτε να βάλετε όποιο επιθυμείτε εσείς και στην ποσότητα που επιθυμείτε εσείς. Δοκιμάστε και προσθέστε ανάλογα την γεύση που θέλετε.
-Την ίδια συνταγή μπορείτε να κάνετε με όποιο σαρκώδες καλοκαιρινό φρούτο θέλετε.
-Παγώστε το παγωτό frozenyoogurt μέχρι να σφίξει
-Μπορείτε να φτιάξετε cocktail με βάση αυτό το frozen yogurt φράουλα
Διατροφικό σχόλιο του Αναστάσιου Παπαλαζάρου*
«Το απόλυτο δροσιστικό ολιγοθερμικό επιδόρπιο του καλοκαιριού με υψηλή θρεπτική αξία. Η φράουλα αποτελεί εξαιρετική πηγή βιταμινών Α, Ε, C, ενώ περιέχει κι άλλα πολύτιμα βιονεργα συστατικά όπως φλαβονοειδή (ανθουκυανίνη, και κουρσετίνη), πολυφαινόλες, ελλαγικό οξύ και φυτικέ ίνες. Η στέβια αντικαθιστά τη ζάχαρη, προσφέροντας γλυκύτητα κι έτσι απολαμβάνουμε ένα δροσιστικό επιδόρπιο σε μόλις 70 θερμίδες/μερίδα.»
*Δρ Αναστάσιος Παπαλαζάρου
Διαιτολόγος –Διατροφολόγος
**Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.
Θέλετε περισσότερες εύκολες και μοναδικές συνταγές χωρίς ζάχαρη; Βρείτε τες όλες εδώ!