Υλικά
Συμβουλή Ειδικού
Dr. Τάσος Παπαλαζάρου

Το απόλυτο δροσιστικό ολιγοθερμικό επιδόρπιο του καλοκαιριού με υψηλή θρεπτική αξία. Η φράουλα αποτελεί εξαιρετική πηγή βιταμινών Α, Ε, C, ενώ περιέχει κι άλλα πολύτιμα βιονεργά συστατικά όπως φλαβονοειδή (ανθουκυανίνη, και κουρσετίνη), πολυφαινόλες, ελλαγικό οξύ και φυτικέ ίνες. Η στέβια αντικαθιστά τη ζάχαρη, προσφέροντας γλυκύτητα κι έτσι απολαμβάνουμε ένα δροσιστικό επιδόρπιο σε μόλις 70 θερμίδες/μερίδα.
Εξοπλισμός
Μίξερ χειρός
Υλικά
Video
Εκτέλεση
- Eίναι σημαντικό να διαλέξουμε ώριμες, γερές, κατακόκκινες φράουλες και τις πλένουμε πολύ καλά.
- Αφαιρούμε το κοτσάνι και τις κόβουμε σε κοµµάτια μέσα σε µπολ.
- Τις πασπαλίζουμε µε την στέβια και τις ανακατεύουμε πολύ καλά.
- Καλύπτουμε µε μεμβράνη και τις αφήνουμε για 30 λεπτά στο ψυγείο.
- Στη συνέχεια τις πολτοποιούμε στο μπλέντερ.
- Αδειάζουμε τις πολτοποιημένες φράουλες στον κάδο της κουζινομηχανής, προσθέτουμε το γιαούρτι και το λεμόνι.
- Χτυπάμε το μείγμα μέχρι για να γίνει λείο
- Δοκιμάζουμε το μείγμα και αν ξινίζει προσθέτουμε λίγο γλυκαντικό κατά βούληση.
- Αν θέλουμε πιο λεία υφή µπορούµε να σουρώσουμε το μείγμα σε ψιλή σήτα.
- Αν έχουμε παγωτομηχανή την προσαρμόζουμε στην κουζινομηχανή, αδειάζουμε το μείγμα στην παγωτομηχανή και το χτυπάμε παγώνοντάς το.
- Αν δεν έχουμε παγωτοµηχανή, παγώνουμε το μείγμα στην κατάψυξη µέχρι να κάνει σώμα, να σταθεροποιηθεί ελαφρά, και τότε το χτυπάμε µε µίξερ χειρός να αφρατέψει καλά.
- Ξαναπαγώνουµε και επαναλαµβάνουµε την ίδια διαδικασία 3-4 φορές αν θέλουμε το frozen yogurt να είναι πιο αφράτο.
ΜΥΣΤΙΚΑ
- Γλυκαντικό μπορείτε να βάλετε όποιο επιθυμείτε εσείς και στην ποσότητα που επιθυμείτε εσείς. Δοκιμάστε και προσθέστε ανάλογα την γεύση που θέλετε.
- Την ίδια συνταγή μπορείτε να κάνετε με όποιο σαρκώδες καλοκαιρινό φρούτο θέλετε.
- Παγώστε το παγωτό μέχρι να σφίξει.
- Μπορείτε να φτιάξετε cocktail με βάση αυτό το frozen yogurt φράουλα.
- Μπορείς να χρησιμοποιήσεις όποιο φυτικό γιαούρτι σου αρέσει και όποιο γλυκαντικό προτιμάς.