Κάθε χρόνο το Πάσχα μαζευόμαστε 30 άτομα στην Πάρο, φίλοι απ’ όλη την Ελλάδα, και ο καθένας βάζει την πινελιά του στο πασχαλινό τραπέζι. Τα φρυγαδέλια...

Κάθε χρόνο το Πάσχα μαζευόμαστε 30 άτομα στην Πάρο, φίλοι απ’ όλη την Ελλάδα, και ο καθένας βάζει την πινελιά του στο πασχαλινό τραπέζι. Τα φρυγαδέλια είναι μια πολύ νόστιμη πινελιά!

  • προετοιμασία 15 λεπτά
  • μαγείρεμα 15 λεπτά
97

Για τα φρυγαδέλια

  • 1/2 φλ. τσαγιού μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 κ.σ. ρίγανη
  • 1 αρνίσια μπόλια (μεγάλη)
  • 1 αρνίσιο συκώτι
  • 4 σκελ. σκόρδο τριμμένο
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Εκτέλεση

    Ψιλοκόβουμε το συκώτι σε μικρά κομματάκια και το βάζουμε σε μπολ.

    Προσθέτουμε το σκόρδο, το μαϊντανό, τη ρίγανη, το αλάτι και το πιπέρι.

    Ζεματάμε την μπόλια σε ζεστό νερό για να ανοίξει και την απλώνουμε σε πάγκο. 

    Αφαιρούμε και πετάμε τα σκληρά, χοντρά μέρη της μπόλιας. 

    Κόβουμε με μαχαίρι την μπόλια σε μακρόστενα κομματάκια για τα φρυγαδέλια μας.

    Τοποθετούμε σε κάθε κομμάτι μπόλιας από 1 κ.γλ. γέμιση κατά μήκος και δίνουμε σχήμα μακρόστενο στα φρυγαδέλια.

    Τα τυλίγουμε. Αφού τα φτιάξουμε όλα, σε τηγάνι τα τηγανίζουμε σε καυτό ελαιόλαδο 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά.

    Τα σβήνουμε με λεμόνι.

    Εναλλακτικό μαγείρεμα

    Αν θέλουμε μπορούμε να τα ψήσουμε στο φούρνο.

    Τα τοποθετούμε με την ένωση προς τα κάτω σε ταψί και τα ψήνουμε για 35-40 λεπτά στους 200°C, γυρίζοντάς τα ενδιάμεσα, να ροδοκοκκινίσει η μπόλια απ’ όλες τις πλευρές.

    Αφού ψηθούν, τα σερβίρουμε σε πιατέλα στύβοντας λεμόνι.

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται