Υλικά
Εξοπλισμός
Ταψί
Τηγάνι
Υλικά
Εκτέλεση
- Ψιλοκόβουμε το συκώτι σε μικρά κομματάκια και το βάζουμε σε μπολ.
- Προσθέτουμε το σκόρδο, το μαϊντανό, τη ρίγανη, το αλάτι και το πιπέρι.
- Ζεματάμε την μπόλια σε ζεστό νερό για να ανοίξει και την απλώνουμε σε πάγκο.
- Αφαιρούμε και πετάμε τα σκληρά, χοντρά μέρη της μπόλιας.
- Κόβουμε με μαχαίρι την μπόλια σε μακρόστενα κομματάκια για τα φρυγαδέλια μας.
- Τοποθετούμε σε κάθε κομμάτι μπόλιας από 1 κ.γλ. γέμιση κατά μήκος και δίνουμε σχήμα μακρόστενο στα φρυγαδέλια.
- Τα τυλίγουμε. Αφού τα φτιάξουμε όλα, σε τηγάνι τα τηγανίζουμε σε καυτό ελαιόλαδο 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά.
- Τα σβήνουμε με λεμόνι.
ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ
- Αν θέλουμε μπορούμε να τα ψήσουμε στο φούρνο.
- Τα τοποθετούμε με την ένωση προς τα κάτω σε ταψί και τα ψήνουμε για 35-40 λεπτά στους 200°C, γυρίζοντάς τα ενδιάμεσα, να ροδοκοκκινίσει η μπόλια απ’ όλες τις πλευρές.
- Αφού ψηθούν, τα σερβίρουμε σε πιατέλα στύβοντας λεμόνι.