Fusilli με γεμιστά φιλετίνια

Φανταστική συνταγή για ζυμαρικά, ζουμερό φιλέτο και φανταστική σάλτσα! Φτιάξτε την οπωσδήποτε

Δύσκολη
0:30

4

10 λεπτά

20 λεπτά

γεμιστά φιλετίνια με fusilli

Υλικά

ΓΙΑ FUSILLI

ΓΙΑ ΤΑ ΦΙΛΕΤΙΝΙΑ

Εξοπλισμός

Τηγάνι

Υλικά

ΓΙΑ FUSILLI

ΓΙΑ ΤΑ ΦΙΛΕΤΙΝΙΑ

Εκτέλεση

ΓΙΑ ΤΑ ΦΙΛΕΤΙΝΙΑ

  1. Ανοίγουμε τα φιλετίνια με βαρύ αντικείμενο να γίνουν όσο πιο λεπτά γίνεται.
  2. Κόβουμε την μοτσαρέλα σε πολύ λεπτές φέτες.
  3. Ακουμπάμε φέτες μοτσαρέλα σε κάθε φιλετίνι. Πασπαλίζουμε λίγο βασιλικό και τυλίγουμε σε ρολό.
  4. Στερεώνουμε με οδοντογλυφίδες για να μην ανοίξουν.
  5. Ζεσταίνουμε το τηγάνι με το ελαιόλαδο και αρωματίζουμε με το σκόρδο για 1′-2′. Αφαιρούμε το σκόρδο.
  6. Ρίχνουμε την ντομάτα και αφήνουμε να βράσει για 5′.
  7. Προσθέτουμε στο τηγάνι τα φιλετίνια.
  8. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και κλείνουμε με καπάκι.
  9. Σιγοβράζουμε για 15′-17′ να μαλακώσει το κρέας.
  10. Σβήνουμε τη φωτιά και τα βγάζουμε σε πιατέλα και τα διατηρούμε ζεστά.
  11. Αφαιρούμε τις οδοντογλυφίδες.
  12. Βράζουμε τα fussili σε αλατισμένο νερό και κρατάμε ένα φλυτζάνι από το νερό των ζυμαρικών.

ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ

  1. Στο τηγάνι που χρησιμοποιήσαμε για τα φιλετίνια θα ολοκληρώσουμε τη σάλτσα του φαγητού.
  2. Προσθέτουμε την σάλτσα pesto και αραιώνουμε με λίγο από το νερό που έβρασαν τα ζυμαρικά.
  3. Προσθέτουμε στη σάλτσα του τηγανιού τα fusilli και ανακατεύουμε.
  4. Συμπληρώνουμε λίγο ζεστό νερό από τα μακαρόνια για να αραιώνουμε όσο θέλουμε την σάλτσα.
  5. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και πασπαλίζουμε βασιλικό ψιλοκομμένο.
  6. Σερβίρουμε αμέσως τα fusilli με τη σάλτσα pesto σε βαθιά πιάτα και τοποθετούμε από 1 involtini σε κάθε πιάτο.
  7. Πασπαλίζουμε λίγη παρμεζάνα και ραντίζουμε με λίγο ωμό ελαιόλαδο.
Απόρρητο