Υλικά
ΓΙΑ FUSILLI
ΓΙΑ ΤΑ ΦΙΛΕΤΙΝΙΑ
Εξοπλισμός
Τηγάνι
Υλικά
ΓΙΑ FUSILLI
ΓΙΑ ΤΑ ΦΙΛΕΤΙΝΙΑ
Εκτέλεση
ΓΙΑ ΤΑ ΦΙΛΕΤΙΝΙΑ
- Ανοίγουμε τα φιλετίνια με βαρύ αντικείμενο να γίνουν όσο πιο λεπτά γίνεται.
- Κόβουμε την μοτσαρέλα σε πολύ λεπτές φέτες.
- Ακουμπάμε φέτες μοτσαρέλα σε κάθε φιλετίνι. Πασπαλίζουμε λίγο βασιλικό και τυλίγουμε σε ρολό.
- Στερεώνουμε με οδοντογλυφίδες για να μην ανοίξουν.
- Ζεσταίνουμε το τηγάνι με το ελαιόλαδο και αρωματίζουμε με το σκόρδο για 1′-2′. Αφαιρούμε το σκόρδο.
- Ρίχνουμε την ντομάτα και αφήνουμε να βράσει για 5′.
- Προσθέτουμε στο τηγάνι τα φιλετίνια.
- Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και κλείνουμε με καπάκι.
- Σιγοβράζουμε για 15′-17′ να μαλακώσει το κρέας.
- Σβήνουμε τη φωτιά και τα βγάζουμε σε πιατέλα και τα διατηρούμε ζεστά.
- Αφαιρούμε τις οδοντογλυφίδες.
- Βράζουμε τα fussili σε αλατισμένο νερό και κρατάμε ένα φλυτζάνι από το νερό των ζυμαρικών.
ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ
- Στο τηγάνι που χρησιμοποιήσαμε για τα φιλετίνια θα ολοκληρώσουμε τη σάλτσα του φαγητού.
- Προσθέτουμε την σάλτσα pesto και αραιώνουμε με λίγο από το νερό που έβρασαν τα ζυμαρικά.
- Προσθέτουμε στη σάλτσα του τηγανιού τα fusilli και ανακατεύουμε.
- Συμπληρώνουμε λίγο ζεστό νερό από τα μακαρόνια για να αραιώνουμε όσο θέλουμε την σάλτσα.
- Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και πασπαλίζουμε βασιλικό ψιλοκομμένο.
- Σερβίρουμε αμέσως τα fusilli με τη σάλτσα pesto σε βαθιά πιάτα και τοποθετούμε από 1 involtini σε κάθε πιάτο.
- Πασπαλίζουμε λίγη παρμεζάνα και ραντίζουμε με λίγο ωμό ελαιόλαδο.