Γαλοπούλα μπούτι στην κατσαρόλα

Γαλοπούλα μπούτι στην κατσαρόλα, το κονιάκ προσθέτει ιδιαίτερη γεύση στη γαλοπούλα και τις πιπεριές.

4

15 λεπτά

15 λεπτά

Γαλοπούλα με πολύχρωμες πιπεριές και κονιάκ και κρέμα γάλακτος

Υλικά

Εξοπλισμός

Κατσαρόλα

Υλικά

Εκτέλεση

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε πλασοτέ κατσαρόλα ή σε βαθύ τηγάνι.
  2. Προσθέτουμε τη γαλοπούλα και σοτάρουμε για 5΄-6΄, να αλλάξει το χρώμα της.
  3. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια, τις πιπεριές, τα μανιτάρια και το σκόρδο και ανακατεύουμε.
  4. Συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 5΄-6΄.
  5. Προσθέτουμε το κονιάκ, την κρέμα γάλακτος  light και το θυμάρι και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
  6. Σκεπάζουμε το φαγητό και σιγοβράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 10΄, μέχρι να μείνει με ελάχιστη σάλτσα και να ρουφήξει τα υγρά του.
  7. Σερβίρουμε με το πιλάφι.
Απόρρητο