Γαλοπούλα μπούτι στην κατσαρόλα

Υλικά

  • 500 γρ. γαλοπουλα μπουτι
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 250 γρ. ασπρομανίταρα μικρά ολόκληρα
  • 3 πιπεριές (πράσινες κόκκινες κίτρινες) κομμένες σε λωρίδες
  • 1 σκελ. σκόρδο
  • 1 ξερό κρεμμύδι κομμένο σε φέτες
  • 1 κλων. θυμάρι
  • 1 σφηνάκι κονιάκ
  • 1/2 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος light
  • Πιλάφι απλό για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε πλασοτέ κατσαρόλα ή σε βαθύ τηγάνι.

Προσθέτουμε τη γαλοπούλα και σοτάρουμε για 5΄-6΄, να αλλάξει το χρώμα της.

Προσθέτουμε τα κρεμμύδια, τις πιπεριές, τα μανιτάρια και το σκόρδο και ανακατεύουμε.

Συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 5΄-6΄.

Προσθέτουμε το κονιάκ, την κρέμα γάλακτος  light και το θυμάρι και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.

Σκεπάζουμε το φαγητό και σιγοβράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 10΄, μέχρι να μείνει με ελάχιστη σάλτσα και να ρουφήξει τα υγρά του.

Σερβίρουμε με το πιλάφι.

https://www.argiro.gr/recipe/galopoula-mpouti-stin-katsarola/