Υλικά
ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΙΤΑ ΜΕ ΓΑΛΟΠΟΥΛΑ
Υλικά
ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΙΤΑ ΜΕ ΓΑΛΟΠΟΥΛΑ
Εκτέλεση
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Ζεσταίνουμε πρώτα το ελαιόλαδο σε τηγάνι βαθύ και σοτάρουμε τα λαχανικά, κρεμμύδι, καρότο και πράσο, να μαραθούν
- Πασπαλίζουμε με το αλεύρι.
- Ανακατεύουμε να ψηθεί το αλεύρι για 2′-3′ και προσθέτουμε το γάλα.
- Αφήνουμε να πυκνώσει η κρέμα ανακατεύοντας με κουτάλα.
- Τέλος προσθέτουμε τον αρακά, το καλαμπόκι το ψιλοκομμένη γαλοπουλα.
- Αλατοπιπερώνουμε και τρίβουμε μοσχοκάρυδο.
- Αποσύρουμε την κρέμα μόλις πήξει.
- Βουτυρώνουμε ή λαδώνουμε ένα τετράγωνο ή μακρόστενο πυράντοχο σκεύος.
- Αδειάζουμε μέσα την κρέμα.
- Ανοίγουμε τη σφολιάτα στον πάγκο.
- Φροντίζουμε να είναι αρκετά παγωμένο το φύλλο και με κουτ πατ μικρό στρογγυλό κόβουμε στρογγυλούς δίσκους ζύμης.
- Εναλλακτικά την κόβουμε σε μικρά τετράγωνα κομμάτια.
- Ακουμπάμε σειρά σειρά τα κομμάτια σφολιάτας σχηματίζοντας λέπια στην επιφάνεια της (Δηλαδή το ένα κομμάτι να καλύπτει ελαφρά το άλλο).
- Ψήνουμε για 20΄ στους 200 βαθμούς C και την αλείφουμε µε ένα χτυπημένο αυγό και ελάχιστο νερό µε πινέλο για να γυαλίσει.
- Συνεχίζουμε το ψήσιμο για ακόμα 20 λεπτά.
- Δεν κόβεται σε κομμάτια, τη σερβίρουμε µε κουτάλι. Προαιρετικά πασπαλίζουμε με λίγο άνηθο.
- Μετά το ψήσιμο το αποτέλεσμα είναι αφράτη, φουσκωτή, ξεροψημένη και εντυπωσιακή.