Υλικά
Εξοπλισμός
Τηγάνι
Υλικά
Video
Εκτέλεση
- Αλείφουμε ελάχιστο ελαιόλαδο τα καρεδάκια ψωμιού και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για 6–7 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν. Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν λίγο.
- Καθαρίζουμε τις μεμβράνες από τα εντόσθια, τα πλένουμε καλά και τα ψιλοκόβουμε.
- Σε μεγάλο τηγάνι ή κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο. Προσθέτουμε τον κιμά, το μπέικον και τα ψιλοκομμένα εντόσθια. Σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά για 6–7 λεπτά μέχρι να ροδίσουν καλά.
- Προσθέτουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 4–5 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει.
- Σβήνουμε το μείγμα με το κονιάκ, ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ.
- Προσθέτουμε τον χυμό πορτοκαλιού και αφήνουμε να γλασάρει το μείγμα, ανακατεύοντας απαλά.
- Ρίχνουμε στο τηγάνι τα ψιλοκομμένα δαμάσκηνα, τα κάστανα, τα κομμένα καρέ ψωμιού, τα μήλα, τα καρύδια, τα κουκουνάρια, το ξύσμα πορτοκαλιού και αλατοπιπερώνουμε κατά προτίμηση.
- Ανακατεύουμε όλα τα υλικά καλά, αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει λίγο πριν το χρησιμοποιήσουμε για γέμιση στη γαλοπούλα.









