Γαρίδες με ρύζι

Γαρίδες με ρύζι, μέσα σε λίγα λεπτά, έχετε στο τραπέζι σας, το πιο νόστιμο ρύζι.

Εύκολη
0:25

4

5 λεπτά

20 λεπτά

γαριδεσ με ρυζι

Υλικά

Εξοπλισμός

Τηγάνι

Υλικά

Εκτέλεση

  1. Ξεπαγώνουμε τις γαρίδες και τις καθαρίζουμε.
  2. Σε βαθύ τηγάνι (με καπάκι) ή κατσαρόλα ζεσταίνουμε πρώτα το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, και τις πιπεριές για 3΄-4΄ (προσοχή να μην αλλάξουν χρώμα).
  3. Προσθέτουμε το ρύζι να λαδωθεί και ανακατεύουμε.
  4. Τέλος ρίχνουμε τις ντομάτες, το νερό, αλάτι και πιπέρι.
  5. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, μισοσκεπάζουμε το βαθύ τηγάνι ή τη κατσαρόλα και σιγοβράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 10΄-12΄ έως ότου σκάσει το ρύζι.
  6. Τότε προσθέτουμε τις γαρίδες, το μαϊντανό και τον κρόκο.
  7. Ανακατεύουμε και σιγοβράζουμε για επιπλέον 5΄.
  8. Αν θέλουμε, προσθέτουμε λίγο ταμπάσκο.
Απόρρητο