Γαρίδες σαγανάκι κατεψυγμένες

Ελαφριές και πικάντικες γαρίδες σαγανάκι με φινόκιο και λεμόνι, πλούσιες σε άρωμα και γεύση. Ιδανικό ορεκτικό με λίγες θερμίδες.

Εύκολη
0:15

4 μερίδες

5 λεπτά

10 λεπτά

γαριδεσ σαγανακι κατεψυγμενεσ

Υλικά

Εξοπλισμός

Τηγάνι

Τηγάνι

Υλικά

Εκτέλεση

  1. Κρατάμε τις γαρίδες με το κέλυφος.
  2. Καθαρίζουμε το φινόκιο και το κόβουμε σε λεπτές φέτες. Ψιλοκόβουμε την καυτερή πιπεριά.
  3. Ζεσταίνουμε ένα μεγάλο τηγάνι σε δυνατή φωτιά.
  4. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το φινόκιο μέχρι να καραμελώσει και να ροδίσει. Έτσι θα βγάλει όλη του τη γλύκα και τα αρώματά του.
  5. Αλατοπιπερώνουμε τις γαρίδες και τις ραντίζουμε με λίγες σταγόνες ελαιόλαδο. Τις προσθέτουμε στο καραμελωμένο φινόκιο και σοτάρουμε για 1 λεπτό από κάθε πλευρά, μέχρι να κοκκινίσουν.
  6. Προσθέτουμε την καυτερή πιπεριά και σβήνουμε με το ούζο. Αφήνουμε να εξατμιστεί τελείως το αλκοόλ.
  7. Χαμηλώνουμε τη φωτιά στο πολύ χαμηλό.
  8. Σε ένα μπολ διαλύουμε τη μουστάρδα με τον χυμό λεμονιού και περιχύνουμε τις γαρίδες. Ανακατεύουμε μέχρι να ντυθούν με τη σάλτσα μουστάρδας και λεμονιού.
  9. Μόλις πάρει βράση η σάλτσα, αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά. Αν θέλουμε πιο αραιή και ζουμερή σάλτσα, προσθέτουμε ελάχιστο νερό.
  10. Πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένες φούντες φινόκιο και σερβίρουμε αμέσως.
Απόρρητο