Υλικά
Εξοπλισμός
Τηγάνι
Υλικά
Εκτέλεση
- Κρατάμε τις γαρίδες με το κέλυφος.
- Καθαρίζουμε το φινόκιο και το κόβουμε σε λεπτές φέτες. Ψιλοκόβουμε την καυτερή πιπεριά.
- Ζεσταίνουμε ένα μεγάλο τηγάνι σε δυνατή φωτιά.
- Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το φινόκιο μέχρι να καραμελώσει και να ροδίσει. Έτσι θα βγάλει όλη του τη γλύκα και τα αρώματά του.
- Αλατοπιπερώνουμε τις γαρίδες και τις ραντίζουμε με λίγες σταγόνες ελαιόλαδο. Τις προσθέτουμε στο καραμελωμένο φινόκιο και σοτάρουμε για 1 λεπτό από κάθε πλευρά, μέχρι να κοκκινίσουν.
- Προσθέτουμε την καυτερή πιπεριά και σβήνουμε με το ούζο. Αφήνουμε να εξατμιστεί τελείως το αλκοόλ.
- Χαμηλώνουμε τη φωτιά στο πολύ χαμηλό.
- Σε ένα μπολ διαλύουμε τη μουστάρδα με τον χυμό λεμονιού και περιχύνουμε τις γαρίδες. Ανακατεύουμε μέχρι να ντυθούν με τη σάλτσα μουστάρδας και λεμονιού.
- Μόλις πάρει βράση η σάλτσα, αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά. Αν θέλουμε πιο αραιή και ζουμερή σάλτσα, προσθέτουμε ελάχιστο νερό.
- Πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένες φούντες φινόκιο και σερβίρουμε αμέσως.









