Υλικά
Εξοπλισμός
Τηγάνι
Υλικά
Εκτέλεση
ΓΙΑ ΤΙΣ ΓΑΡΙΔΕΣ
- Κρατάμε τις γαρίδες με το κέλυφος.
- Καθαρίζουμε το φινόκιο και το κόβουμε σε λεπτές φέτες.
- Ψιλοκόβουμε την πιπεριά.
- Ζεσταίνουμε ένα μεγάλο τηγάνι σε δυνατή φωτιά.
- Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το φινόκιο σε δυνατή φωτιά να καραμελώσει και να ροδίσει.
- Έτσι θα βγάλει όλη του την γλύκα και όλα τα αρώματα του.
- Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι στις γαρίδες και τις ραντίζουμε με λίγες σταγόνες ελαιόλαδο.
- Προσθέτουμε τις γαρίδες στο καραμελωμένο φινόκιο και σοτάρουμε για 1’ από κάθε πλευρά.
- Μόλις κοκκινίσουν οι γαρίδες είναι έτοιμες.
- Προσθέτουμε την καυτερή πιπεριά.
- Σβήνουμε με το ούζο κι αφήνουμε να εξατμιστεί τελείως το αλκοόλ.
- Χαμηλώνουμε την φωτιά στο πολύ χαμηλό.
- Διαλύουμε την μουστάρδα με τον χυμό λεμονιού σε ένα μπολ.
- Περιχύνουμε τις γαρίδες.
- Ανακατεύουμε τις γαρίδες μέχρι να ντυθούν με την σάλτσα μουστάρδας και λεμονιού.
- Μόλις πάρει βράση η σάλτσα τραβάμε το τηγάνι από την φωτιά.
- Προσθέτουμε ελάχιστο νερό να αραιώσει η σάλτσα μουστάρδας αν θέλουμε πιο αραιή ζουμερή σάλτσα.
- Πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένες φούντες φινόκιο.
- Σερβίρουμε αμέσως.