Για τις γαρίδες
Κρατάμε τις γαρίδες με το κέλυφος.
Καθαρίζουμε το φινόκιο και το κόβουμε σε λεπτές φέτες.
Ψιλοκόβουμε την πιπεριά.
Ζεσταίνουμε ένα μεγάλο τηγάνι σε δυνατή φωτιά.
Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το φινόκιο σε δυνατή φωτιά να καραμελώσει και να ροδίσει.
Έτσι θα βγάλει όλη του την γλύκα και όλα τα αρώματα του.
Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι στις γαρίδες και τις ραντίζουμε με λίγες σταγόνες ελαιόλαδο.
Προσθέτουμε τις γαρίδες στο καραμελωμένο φινόκιο και σοτάρουμε για 1’ από κάθε πλευρά.
Μόλις κοκκινίσουν οι γαρίδες είναι έτοιμες.
Προσθέτουμε την καυτερή πιπεριά.
Σβήνουμε με το ούζο κι αφήνουμε να εξατμιστεί τελείως το αλκοόλ.
Χαμηλώνουμε την φωτιά στο πολύ χαμηλό.
Διαλύουμε την μουστάρδα με τον χυμό λεμονιού σε ένα μπολ.
Περιχύνουμε τις γαρίδες.
Ανακατεύουμε τις γαρίδες μέχρι να ντυθούν με την σάλτσα μουστάρδας και λεμονιού.
Μόλις πάρει βράση η σάλτσα τραβάμε το τηγάνι από την φωτιά.
Προσθέτουμε ελάχιστο νερό να αραιώσει η σάλτσα μουστάρδας αν θέλουμε πιο αραιή ζουμερή σάλτσα.
Πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένες φούντες φινόκιο.
Σερβίρουμε αμέσως.