Υλικά
Υλικά
Εκτέλεση
- Ζεσταίνουμε σε μια κατσαρόλα 4 κ.σ. σκορδόλαδο ή ελαιόλαδο και σοτάρουμε τον κιμά μέχρι να ψηθεί και να ροδίσει, για 7-8 λεπτά.
- Προσθέτουμε τη σάλτσα ντομάτας και ελέγχουμε αν χρειάζεται αλάτι και πιπέρι.
- Σκεπάζουμε και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 10 λεπτά, να παραμείνει ζουμερή.
- Παράλληλα, ρίχνουμε σε μια κατσαρόλα άφθονο νερό και, μόλις κοχλάσει, προσθέτουμε αλάτι και βράζουμε τα λαζάνια για 3 λεπτά λιγότερο από το χρόνο που προτείνει η συσκευασία τους.
- Τα μεταφέρουμε με προσοχή σε ένα μπολ με κρύο νερό για να σταματήσει ο βρασμός.
- Τα αραδιάζουμε στη συνέχεια σε λαδωμένο ταψί απλωτά, να μην κολλήσουν μεταξύ τους.
- Με ένα κουτάλι στραγγίζουμε κιμά από τη σάλτσα και βάζουμε λίγη ποσότητα πάνω σε κάθε ζυμαρικό.
- Πασπαλίζουμε με λίγη μοτσαρέλα και λίγη παρμεζάνα και τυλίγουμε σε ρολό. Ακουμπάμε το ρολό σε λαδωμένο μικρό ταψί με την ένωση
προς τα κάτω για να μην ανοίξει. - Ομοίως φτιάχνουμε και τα υπόλοιπα ρολά, βάζοντάς τα στο ταψί κοντά το ένα με το άλλο, με μικρή απόσταση μεταξύ τους.
- Τέλος, περιχύνουμε με τη ζουμερή σάλτσα κιμά που έχει απομείνει και πασπαλίζουμε με τα υπόλοιπα τυριά.
- Ψήνουμε τα ρολά στη μεσαία σχάρα καλά προθερμασμένου φούρνου, στους 200°C, για 12-15 λεπτά, μέχρι να λιώσουν τα τυριά.
- Τα σερβίρουμε όσο είναι ακόμη ζεστά και ζουμερά, γαρνίροντας, αν θέλουμε, με λίγα φύλλα φρέσκου βασιλικού.