Γιαουρτόσουπα με αγγούρι

Κρύα σούπα αγγούρι με γιαούρτι χωρίς μαγείρεμα. Καλοκαιρινή γιαουρτόσουπα, δροσερή και διαφορετική πρόταση για ελαφρύ γεύμα.

Εύκολη
0:15

2

10 λεπτά

5 λεπτά

σούπα αγγούρι - γιαουρτοσουπα

Υλικά

Υλικά

Εκτέλεση

  1. Πλένουμε τα αγγούρια, τα κόβουμε κατά μήκος και, αν έχουν πολλούς σπόρους, τους αφαιρούμε με ένα κουτάλι.
  2. Στη συνέχεια τα κόβουμε σε καρέ και τα βάζουμε στον κάδο του μπλέντερ.
  3. Προσθέτουμε, το γιαούρτι, το δυόσμο, τον άνηθο, αλάτι και πιπέρι και πολτοποιούμε τα υλικά μέχρι να αποκτήσουμε ένα λείο, ομοιογενές μείγμα.
  4. Αν προτιμάμε πιο αραιή τη σούπα, συμπληρώνουμε λίγο νερό και ανακατεύουμε.
  5. Αφήνουμε την κρύα σούπα στο ψυγείο να είναι δροσερή μέχρι το σερβίρισμα.
  6. Τη μοιράζουμε σε παγωμένα μπολ και τη σερβίρουμε σαν ελαφρύ γεύμα, ραντίζοντας με λίγο ελαιόλαδο, ψιλοκομμένα ντοματίνια και φύλλα δυόσμου και άνηθου.

ΜΥΣΤΚΟ

  1. Χρησιμοποιήστε όποιο γιαούρτι προτιμάτε ή ακόμη και μισό-μισό, γιαούρτι με φρέσκο τυρί κρέμα.
  2. Γαρνίρετε τη σούπα αγγούρι με τραγανά κρουτόν με ψιλοκομμένες ελιές και ντομάτα ή σερβίρετε τη με τσιπς αραβικής πίτας και ψητά ντοματίνια.
Απόρρητο