Υλικά
Υλικά
Εκτέλεση
- Πλένουμε τα αγγούρια, τα κόβουμε κατά μήκος και, αν έχουν πολλούς σπόρους, τους αφαιρούμε με ένα κουτάλι.
- Στη συνέχεια τα κόβουμε σε καρέ και τα βάζουμε στον κάδο του μπλέντερ.
- Προσθέτουμε, το γιαούρτι, το δυόσμο, τον άνηθο, αλάτι και πιπέρι και πολτοποιούμε τα υλικά μέχρι να αποκτήσουμε ένα λείο, ομοιογενές μείγμα.
- Αν προτιμάμε πιο αραιή τη σούπα, συμπληρώνουμε λίγο νερό και ανακατεύουμε.
- Αφήνουμε την κρύα σούπα στο ψυγείο να είναι δροσερή μέχρι το σερβίρισμα.
- Τη μοιράζουμε σε παγωμένα μπολ και τη σερβίρουμε σαν ελαφρύ γεύμα, ραντίζοντας με λίγο ελαιόλαδο, ψιλοκομμένα ντοματίνια και φύλλα δυόσμου και άνηθου.
ΜΥΣΤΚΟ
- Χρησιμοποιήστε όποιο γιαούρτι προτιμάτε ή ακόμη και μισό-μισό, γιαούρτι με φρέσκο τυρί κρέμα.
- Γαρνίρετε τη σούπα αγγούρι με τραγανά κρουτόν με ψιλοκομμένες ελιές και ντομάτα ή σερβίρετε τη με τσιπς αραβικής πίτας και ψητά ντοματίνια.