• προετοιμασία 5 λεπτά
  • μαγείρεμα 20 λεπτά
50

Για το πιλάφι µε δαµάσκηνα και βερίκοκα

  • 2 φλ. ρύζι για πιλάφι (µακρύκοκκο)
  • 4 φλ. ζωµός κότας και κρέατος (ζεστός)
  • 3 κ.σ. βούτυρο
  • 1 µικρό ξερό κρεµµύδι ψιλοκοµµένο
  • 250 γρ. δαµάσκηνα αποξηραµένα χωρίς κουκούτσι
  • 250 γρ. βερίκοκα αποξηραµένα
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1 φλ. µαυροδάφνη
  • 1 πρέζα κανέλα
  • Φιστίκια Αιγίνης για το γαρνίρισµα ή καρύδια
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Γιορτινό πιλάφι µε δαµάσκηνα

    Ζεσταίνουμε πρώτα τις 2 κ.σ. βούτυρο και προσθέτουμε το κρεμμύδι να γίνει διάφανο, για 3 με 4 λεπτά, σε μέτρια φωτιά.

    Ρίχνουμε το ρύζι και ανακατεύουμε να λαδωθεί.

    Προσθέτουμε το ζεστό ζωμό, ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι και σιγοβράζουμε σε μια κατσαρόλα σε πολύ χαμηλή φωτιά το πιλάφι μέχρι να εμφανιστούν τρυπούλες στην επιφάνεια.

    Δείγμα ότι ήπιε τα υγρά του και είναι έτοιμο.

    Το διατηρούμε σκεπασμένο με πετσέτα και καπάκι.

    Ζεσταίνουμε το υπόλοιπο βούτυρο και σε μέτρια φωτιά προσθέτουμε τα δαμάσκηνα και τα βερίκοκα.

    Τα ανακατεύουμε να βουτυρωθούν καλά.

    Προσθέτουμε τη μαυροδάφνη και την κανέλα.

    Σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε μέχρι να φουσκώσουν τα φρούτα και η σάλτσα που θα μείνει θα είναι πυκνή σαν μέλι.

    Για το σερβίρισμα

    Σερβίρουμε το πιλάφι σε πιατέλα, γαρνίρουμε με τα φρούτα και τους ξηρούς καρπούς.

    Συνοδεύει χοιρινό και κοτόπουλο.

    Αυτό το τέλειο ρύζι το σερβίρουμε σαν συνοδευτικό σε συνταγές όπως η παρακάτω:

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται