Για το γλάσο ντομάτας
Για το γλάσο μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ντομάτες εμπορίου ή να αποφλοιώσετε φρέσκιες ντομάτες.
Το μόνο που πρέπει να θυμάστε είναι να χρησιμοποιήσετε ντομάτες μακρόστενες που έχουν αρκετή σάρκα, λίγους σπόρους και λίγα υγρά.
Βάζουμε στο μπλέντερ όλα τα υλικά για το γλάσο ντομάτας. Τις αποφλοιωμένες ντομάτες, τη ζάχαρη, τον βασιλικό και τα χτυπάμε για 1΄.
Πρέπει τα υλικά να γίνουν πολτός.
Βάζουμε τα υλικά σε μία μικρή κατσαρόλα.
Αφήνουμε να πάρει βράση το γλάσο και χαμηλώνουμε την φωτιά.
Σιγοβράζουμε για περίπου 15΄ μέχρι να πυκνώσει το γλάσο.
Προς το τέλος το αλατίζουμε ελαφρά.
Το γλάσο ντομάτας που θα περισσέψει, διατηρείται στο ψυγείο για αρκετές εβδομάδες.
Το γλάσο ντομάτας είναι ιδανικό για να γλασάρεις ψητό κρέας ή πουλερικά στο φούρνο, στο τελείωμα του ψησίματος. Επίσης γλασάρεις μπιφτέκια σχάρας και ταιριάζει απόλυτα με γεμιστό ρολό κιμά.