Εύκολη συνταγή για γλάσο ντομάτας, με γλυκιά γεύση που καραμελώνει όλα τα κρεατικά και πουλερικά στο φούρνο.

Εύκολη συνταγή για γλάσο ντομάτας, με γλυκιά γεύση που καραμελώνει όλα τα κρεατικά και πουλερικά στο φούρνο.

  • προετοιμασία 5 λεπτά
  • μαγείρεμα 20 λεπτά
2

Για το γλάσο ντομάτας

  • 800 γρ. ντομάτες αποφλοιωμένες
  • 4 κ.σ. μαύρη ζάχαρη
  • 5 - 6 φύλλα βασιλικού
  • Λίγες σταγόνες ταμπάσκο
  • Λίγο αλάτι

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Για το γλάσο ντομάτας

    Για το γλάσο μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ντομάτες εμπορίου ή να αποφλοιώσετε φρέσκιες ντομάτες.

    Το μόνο που πρέπει να θυμάστε είναι να χρησιμοποιήσετε ντομάτες μακρόστενες που έχουν αρκετή σάρκα, λίγους σπόρους και λίγα υγρά.

    Βάζουμε στο μπλέντερ όλα τα υλικά για το γλάσο ντομάτας. Τις αποφλοιωμένες ντομάτες, τη ζάχαρη, τον βασιλικό και τα χτυπάμε για 1΄.

    Πρέπει τα υλικά να γίνουν πολτός.

    Βάζουμε τα υλικά σε μία μικρή κατσαρόλα.

    Αφήνουμε να πάρει βράση το γλάσο και χαμηλώνουμε την φωτιά.

    Σιγοβράζουμε για περίπου 15΄ μέχρι να πυκνώσει το γλάσο.

    Προς το τέλος το αλατίζουμε ελαφρά.

    Το γλάσο ντομάτας που θα περισσέψει, διατηρείται στο ψυγείο για αρκετές εβδομάδες.

    Το γλάσο ντομάτας είναι ιδανικό για να γλασάρεις ψητό κρέας ή πουλερικά  στο φούρνο, στο τελείωμα του ψησίματος. Επίσης γλασάρεις μπιφτέκια  σχάρας και ταιριάζει απόλυτα με γεμιστό ρολό κιμά.

    Mάθε ακόμα, πώς να φτιάξεις την πιο νόστιμη σάλτσα ντομάτας με όλα τα μυστικά της.

    Βίντεο

    Κάτι μαγειρεύεται