Γλυκό ψωμί γεμιστό µε σοκολάτα και αποξηραμένα βερίκοκα

Υλικά

Για τη ζύμη

  • 1/3 φλ. βούτυρο σε κομματάκια
  • 4 φλ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 2 κ.σ. κρυσταλλική στέβια ή άλλογλυκαντικό
  • 2 αυγά χτυπημένα
  • 2/3 φλ. φρέσκο γάλα

Για τη γέμιση

  • 2 κ.σ. βούτυρο λιωμένο
  • 1 φλ. αποξηραμένα βερίκοκα ψιλοκομμένα ή άλλο αποξηραμένο φρούτο
  • 150 γρ. ψιλοκομμένη σοκολάτα χωρίς ζάχαρη

Για την επάλειψη

  • Λίγο γάλα
  • Για το γαρνίρισμα
  • 100 γρ. λιωμένη σοκολάτα

Για το γεμιστό γλυκό ψωμί

Σε μπολ βάζουμε το αλεύρι, τα κομματάκια βούτυρο, το γλυκαντικό, τα χτυπημένα αυγά και το γάλα.

Με κουτάλι ανακατεύουμε και ζυμώνουμε.

Συνεχίζουμε το ζύμωμα με το χέρι.

Όταν η ζύμη μαζευτεί σε μπάλα, τη δουλεύουμε λίγο στον πάγκο εργασίας.

Πρέπει να είναι απαλή και να μην κολλάει στα χέρια.

Αν κολλάει, πασπαλίζουμε με αλεύρι.

Σε αλευρωμένο πάγκο ανοίγουμε τη ζύμη σε τετράγωνο φύλλο με διαστάσεις 35×35 εκ.

Αλείφουμε με το λιωμένο βούτυρο.

Πασπαλίζουμε επάνω τα ψιλοκομμένα βερίκοκα και τις σταγόνες σοκολάτας.

Τυλίγουμε τη ζύμη σε ρολό.

Με κοφτερό μαχαίρι κόβουμε σε 12 φέτες, περίπου 2 με 3 εκ. η καθεμία. Βουτυρώνουμε καλά φόρμα δαχτυλίδι 25 εκ. και στρώνουμε λαδόκολλα στη βάση.

Βάζουμε πλαγιαστά τις φέτες, δημιουργώντας στεφάνι ψωμιού.

Αλείφουμε το γάλα.

Ψήνουμε στους 180°C στις αντιστάσεις κάτω κάτω, περίπου 35-40 λεπτά, να ροδίσει.

Βγάζουμε σε πιατέλα και περιχύνουμε με λιωμένη σοκολάτα.

https://www.argiro.gr/recipe/gluko-psomi-gemisto-me-sokolata-kai-apoxiramena-berikoka/