• προετοιμασία 10 λεπτά
  • μαγείρεμα 10 λεπτά
4

Για τη ζύμη

  • 1/3 φλ. βούτυρο σε κομματάκια
  • 4 φλ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 2 κ.σ. κρυσταλλική στέβια ή άλλογλυκαντικό
  • 2 αυγά χτυπημένα
  • 2/3 φλ. φρέσκο γάλα
  • 2 κ.σ. βουτυρο λιωμενο
  • 1 φλ. βερικοκα
  • 150 γρ. σοκολατα

Για την επάλειψη

  • Λίγο γάλα
  • 1 φλ. Για το γαρνίρισμα
  • 100 γρ. λιωμένη σοκολάτα
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Εκτέλεση

    Σε μπολ βάζουμε το αλεύρι, τα κομματάκια βούτυρο, το γλυκαντικό, τα χτυπημένα αυγά και το γάλα.

    Με κουτάλι ανακατεύουμε.

    Συνεχίζουμε το ζύμωμα με το χέρι.

    Όταν  μαζευτεί σε μπάλα, τη δουλεύουμε λίγο στον πάγκο εργασίας.

    Πρέπει να είναι απαλή και να μην κολλάει στα χέρια.

    Αν κολλάει, πασπαλίζουμε με αλεύρι.

    Σε αλευρωμένο πάγκο την ανοίγουμε  σε τετράγωνο φύλλο με διαστάσεις 35×35 εκ.

    Αλείφουμε με το λιωμένο βούτυρο.

    Πασπαλίζουμε επάνω τα ψιλοκομμένα βερίκοκα και τις σταγόνες σοκολάτας.

    Την τυλίγουμε σε ρολό.

    Με κοφτερό μαχαίρι κόβουμε σε 12 φέτες, περίπου 2 με 3 εκ. η καθεμία. Βουτυρώνουμε καλά φόρμα δαχτυλίδι 25 εκ. και στρώνουμε λαδόκολλα στη βάση.

    Βάζουμε πλαγιαστά τις φέτες, δημιουργώντας στεφάνι ψωμιού.

    Αλείφουμε το γάλα.

    Ψήνουμε στους 180°C στις αντιστάσεις κάτω κάτω, περίπου 35-40 λεπτά, να ροδίσει.

    Βγάζουμε σε πιατέλα και περιχύνουμε με λιωμένη σοκολάτα.

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται