Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΓΛΥΚΟ ΨΩΜΙ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ
Εξοπλισμός
Φόρμα
Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΓΛΥΚΟ ΨΩΜΙ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ
Εκτέλεση
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Ξεκινάμε το γλυκό ψωμί με σοκολάτα, κοσκινίζοντας σε ένα μεγάλο μπολ το αλεύρι με το baking powder.
- Προσθέτουμε το αλάτι και το γλυκαντικό και τα ανακατεύουμε με κουτάλι.
- Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε το αυγό με πιρούνι και προσθέτουμε το γάλα και το καλαμποκέλαιο.
- Κάνουμε μια λακκούβα στο αλεύρι, ρίχνουμε τα υγρά υλικά στα στερεά κι ανακατεύουμε το μείγμα (θα μοιάζει με τη ζύμη του κέικ).
- Τέλος, προσθέτουμε την ψιλοκομμένη σοκολάτα και τα φουντούκια.
- Βουτυρώνουμε καλά και αλευρώνουμε μια μικρή μακρόστενη φόρμα του κέικ κι αδειάζουμε μέσα το μίγμα.
ΓΙΑ ΤΟ ΨΗΣΙΜΟ
- Το ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για περίπου 1 ώρα, μέχρι η λάμα του μαχαιριού που θα μπήξουμε στο κέντρο του να βγαίνει στεγνή.
- Αφήνουμε να σταθεί για 10 λεπτά στη φόρμα, το ξεφορμάρουμε και το αφήνουμε να κρυώσει.
- Λιώνουμε την υπόλοιπη σοκολάτα με την μαργαρίνη.
- Περιχύνουμε το ψωμί κάνοντας γραμμές και, αν θέλουμε, πασπαλίζουμε με ξηρούς καρπούς.