Εκτέλεση
Ξεκινάμε το γλυκό ψωμί με σοκολάτα, κοσκινίζοντας σε ένα μεγάλο μπολ το αλεύρι με το baking powder.
Προσθέτουμε το αλάτι και το γλυκαντικό και τα ανακατεύουμε με κουτάλι.
Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε το αυγό με πιρούνι και προσθέτουμε το γάλα και το καλαμποκέλαιο.
Κάνουμε μια λακκούβα στο αλεύρι, ρίχνουμε τα υγρά υλικά στα στερεά κι ανακατεύουμε το μείγμα (θα μοιάζει με τη ζύμη του κέικ).
Τέλος, προσθέτουμε την ψιλοκομμένη σοκολάτα και τα φουντούκια.
Βουτυρώνουμε καλά και αλευρώνουμε μια μικρή μακρόστενη φόρμα του κέικ κι αδειάζουμε μέσα το μίγμα.
Για το ψήσιμο
Το ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για περίπου 1 ώρα, μέχρι η λάμα του μαχαιριού που θα μπήξουμε στο κέντρο του να βγαίνει στεγνή.
Αφήνουμε να σταθεί για 10 λεπτά στη φόρμα, το ξεφορμάρουμε και το αφήνουμε να κρυώσει.
Λιώνουμε την υπόλοιπη σοκολάτα με την μαργαρίνη.
Περιχύνουμε το ψωμί κάνοντας γραμμές και, αν θέλουμε, πασπαλίζουμε με ξηρούς καρπούς.