Αγαπώ τις συνταγές που γίνονται γρήγορα, με λίγα υλικά και στο τραπέζι χαλάνε κόσμο! Φτιάξτε το...

Αγαπώ τις συνταγές που γίνονται γρήγορα, με λίγα υλικά και στο τραπέζι χαλάνε κόσμο! Φτιάξτε το οπωσδήποτε.

  • προετοιμασία 5 λεπτά
  • μαγείρεμα 20 λεπτά
792

Για το γρήγορο πιλάφι με γαρίδες

  • 1/4 φλ. ελαιόλαδο
  • 1 kg καθαρισμένες γαρίδες
  • 1 σκελ. σκόρδο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
  • 1 κίτρινη πιπεριά ψιλοκομμένη
  • 2 φλ. ρύζι
  • 2 ντομάτες ψιλοκομμένες
  • 2 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένο
  • 4 φλ. νερό
  • 2 πρέζα/ες κρόκο Κοζάνης
  • Λίγο ταμπάσκο (προαιρετικά)
  • Αλάτι
  • Πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Για τις γαρίδες με ρύζι πιλάφι

    Σε βαθύ τηγάνι (με καπάκι) ή κατσαρόλα ζεσταίνουμε πρώτα το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, και τις πιπεριές για 3΄-4΄ (προσοχή να μην αλλάξουν χρώμα).

    Προσθέτουμε το ρύζι να λαδωθεί και ανακατεύουμε.

    Τέλος ρίχνουμε τις ντομάτες για τις γαρίδες με ρύζι, το νερό, αλάτι και πιπέρι.

    Χαμηλώνουμε τη φωτιά, μισοσκεπάζουμε το βαθύ τηγάνι ή τη κατσαρόλα και σιγοβράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 10΄-12΄ έως ότου σκάσει το ρύζι.

    Τότε προσθέτουμε τις γαρίδες, το μαϊντανό και τον κρόκο.

    Ανακατεύουμε και σιγοβράζουμε για επιπλέον 5΄.

    Αν θέλουμε, προσθέτουμε λίγο ταμπάσκο.

    Μάθετε όλα τα μυστικά για το καθάρισμα και τη συντήρηση των θαλασσινών.

    Αν σας άρεσαν οι γαρίδες με ρύζι πιλάφι, δείτε και την παρακάτω συνταγή.

    Οδηγός Μαγειρικής

    Κάτι μαγειρεύεται