Αυτό το ψωμί ολικής άλεσης με γιαούρτι γίνεται και ψήνεται σε χρόνο ρεκόρ, αφού δεν έχει μαγιά και το ψήνετε αμέσως μόλις το ζυμώσετε. Θέλετε κι άλλους...

Αυτό το ψωμί ολικής άλεσης με γιαούρτι γίνεται και ψήνεται σε χρόνο ρεκόρ, αφού δεν έχει μαγιά και το ψήνετε αμέσως μόλις το ζυμώσετε. Θέλετε κι άλλους λόγους για να το φτιάξετε; Ζυμώστε τώρα!

  • προετοιμασία 10 λεπτά
  • μαγείρεμα 35 λεπτά
124

Για το γρήγορο ψωµί ολικής άλεσης µε γιαούρτι

  • 2 φλ. αλεύρι σκληρό για ψωμί
  • 1 φλ. αλεύρι ολικής άλεσης
  • 1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 κ.σ. ζάχαρη
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 3 κ.σ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 2 κ.σ. στραγγιστό γιαούρτι
  • 1½ φλ. γάλα
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Για το γρήγορο ψωµί

    Για το ψωμί ολικής αλέσεως, βάζουμε όλα τα υλικά σε μπολ.

    Τα ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια απαλή και αφράτη ζύμη.

    Βγάζουμε τη ζύμη στον πάγκο και τη ζυμώνουμε 5΄, να αφρατέψει καλά.

    Της δίνουμε σφαιρικό σχήμα.

    Την πατάμε ελαφρά στην κορυφή, να ισιώσει.

    Τη βάζουμε σε λαδωμένη λαμαρίνα.

    Με κοφτερό μαχαίρι χαράζουμε σταυρωτά την επιφάνεια με βαθιές χαρακιές.

    Πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι ή σπόρους στην επιφάνεια.

    Ψήνουμε το καρβέλι σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180οC στις αντιστάσεις, τελευταία σχάρα, μέχρι να φουσκώσει ελαφρά και να ροδίσει καλά, περίπου 35΄.

    Οδηγός Μαγειρικής

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται