Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΓΡΗΓΟΡΟ ΨΩµΙ ΤΩΝ 5 ΛΕΠΤΩΝ
Εξοπλισμός
Φόρμα
Φούρνος
Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΓΡΗΓΟΡΟ ΨΩµΙ ΤΩΝ 5 ΛΕΠΤΩΝ
Εκτέλεση
- Γι’ αυτό το εύκολο και γρήγορο ψωμί με μπύρα χρειαζόμαστε μόνο 5 λεπτά για την προετοιμασία του.
- Βάζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι ολικής άλεσης, το καλαμποκάλευρο, το αλέυρι σίκαλης, το μπέικιν πάουντερ και με ένα κουτάλι τα ανακατεύουμε.
- Προσθέτουμε το αλάτι, το μέλι και μια κουταλιά από τον κάθε σπόρο.
- Ανακατεύουμε με κουτάλι τα υλικά.
- Προσθέτουμε και την μπύρα και ανακατεύουμε με το κουτάλι να σχηματιστεί η ζύμη.
- Λαδώνουμε μια μακρόστενη φόρμα του κέικ 30 εκατοστών. Μπορείτε να πασπαλίσετε τη φόρμα με σπόρους ώστε να κολλήσουν επάνω στο ψωμί ολόγυρα.
- Αδειάζουμε τη ζύμη στη φόρμα.
- Λαδώνουμε ελαφρά την επιφάνεια και πασπαλίζουμε με τους υπόλοιπους σπόρους.
- Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180οC στις αντιστάσεις, στην κάτω σχάρα, για περίπου 50 λεπτά, για να ροδίσει και να φουσκώσει.
- Μόλις το βγάλουμε από το φούρνο γέρνουμε τη φόρμα, ώστε να πάρει αέρα και να μη νοτίσει.
- Το αφήνουμε να στεγνώσει πάνω στη σχάρα.
ΜΥΣΤΙΚΑ
- Επέλεξα για αυτό το εύκολο ψωμί των 5 λεπτών ένα συνδυασμό από άλευρα ολικής, καλαμποκιού και σίκαλης. Μπορείτε να επιλέξετε τα άλευρα που εσείς επιθυμείτε. Το χρώμα του άλευρου ή ο συνδυασμός αυτών καθορίζει τη γεύση και το χρώμα του ψωμιού.
- Το ψωμί δε χρειάζεται ζύμωμα, δε χρειάζεται μαγιά και γίνεται με ένα απλό ανακάτεμα σε ένα μπολ.
- Προσοχή στο ψήσιμο ώστε να στεγνώσει σωστά μέχρι μέσα. Αφού το ψήσετε και κρυώσει, φυλάξτε το σε σακούλα ψωμιού για να διατηρηθεί μαλακό.
- Το ψημένο ψωμί αφού κρυώσει, συντηρείται στην κατάψυξη για 3 μήνες.
Τι καλύτερο πάνω από μια φέτα χειροποίητο ψωμί από τη σπιτική μαρμελάδα:
ΜΑΓΕΙΡΕΨΕ ΚΑΙ