"
Γρήγορο ψωμί από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου! Το πιο εύκολο, νόστιμο, γρήγορο ψωμί με μπύρα και super foods. Μέσα σε 5 λεπτά θα το έχετε ετοιμάσει και θα το βάλετε...

Γρήγορο ψωμί από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου! Το πιο εύκολο, νόστιμο, γρήγορο ψωμί με μπύρα και super foods. Μέσα σε 5 λεπτά θα το έχετε ετοιμάσει και θα το βάλετε στο φούρνο.

  • προετοιμασία 5 λεπτά
  • μαγείρεμα 50 λεπτά
Βαθμολογήστε

Υλικά

  • Μερίδες 1 καρβέλι καρβέλι

Για το γρήγορο ψωµί των 5 λεπτών

  • 300 γρ. σκληρό αλεύρι
  • 200 γρ. καλαμποκάλευρο
  • 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
  • 1 κ.σ. μέλι θυμαρίσιο
  • 2 κ.γ. αλάτι
  • 500 ml μπύρα
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. σουσάμι
  • 2 κ.σ. λιναρόσπορο
  • 2 κ.σ. ηλιόσπορο
  • Λίγο ελαιόλαδο

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Για το γρήγορο ψωμί

    Γι’ αυτό το εύκολο και γρήγορο ψωμί με μπύρα χρειαζόμαστε μόνο 5 λεπτά για την προετοιμασία του.

    Βάζουμε σε ένα μπολ το σκληρό αλεύρι, το καλαμποκάλευρο, το μπέικιν πάουντερ και με ένα κουτάλι τα ανακατεύουμε.

    Προσθέτουμε το αλάτι, το μέλι και μια κουταλιά από τον κάθε σπόρο.  

    Ανακατεύουμε με κουτάλι τα υλικά.

    Προσθέτουμε και την μπύρα και ανακατεύουμε με το κουτάλι να σχηματιστεί η ζύμη.

    Λαδώνουμε μια μακρόστενη φόρμα του κέικ 30 εκατοστών.

    Αδειάζουμε τη ζύμη στη φόρμα.

    Λαδώνουμε ελαφρά την επιφάνεια και πασπαλίζουμε με τους υπόλοιπους σπόρους.

    Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180οC στις αντιστάσεις, στην κάτω σχάρα, για περίπου 50 λεπτά, για να ροδίσει και να φουσκώσει.

    Μόλις το βγάλουμε από το φούρνο γέρνουμε τη φόρμα, ώστε να πάρει αέρα και να μη νοτίσει.

    Το αφήνουμε να στεγνώσει πάνω στη σχάρα.

    Διαφήμιση
    Διαφήμιση
    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται

    Καλώς ήλθατε στο νέο Argiro.gr

    Εγκατάσταση
    ×