Το πιο τεμπέλικο και νόστιμο γλυκό για κάθε περίσταση και στιγμή της ημέρας που θα λατρέψετε. Αμέσως μόλις βγει από το φούρνο, πασπαλίστε µε ζάχαρη άχνη...

Το πιο τεμπέλικο και νόστιμο γλυκό για κάθε περίσταση και στιγμή της ημέρας που θα λατρέψετε. Αμέσως μόλις βγει από το φούρνο, πασπαλίστε µε ζάχαρη άχνη και κανέλα και απολαύστε την!

  • προετοιμασία 25 λεπτά
  • μαγείρεμα 25 λεπτά
Βαθμολογήστε

Για τη μπουγάτσα

  • 450 γρ. (1 πακέτο) φύλλο κρούστας
  • 250 γρ. βούτυρο λιωμένο
  • Για την κρέμα
  • 6 αυγά
  • 400 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 100 γρ. μαύρη ζάχαρη
  • 1 κ.γ. κανέλα
  • 1 πρέζα/ες αλάτι

Για το σερβίρισμα

  • Ζάχαρη άχνη
  • Κανέλα
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Η πιο γρήγορη και εύκολη συνταγή της Αργυρώς για να φτιάξετε πεντανόστιμη μπουγάτσα στο πι και φι. Φτιάξτε αυτό το τεμπέλικο γλυκό με φύλλο κρούστας για κάθε στιγμή της ημέρας. Ιδανικό για σνακ, πρωϊνό αλλά και για κέρασμα στους φίλους. Αν δοκιμάσετε να φτιάξετε μια φορά την γρήγορη μπουγάτσα της τεμπέλας, θα την φτιάχνετε συνέχεια γιατί είναι μια γρήγορη, νόστιμη και οικονομική λύση για γλυκό.

    Για τα φύλλα

    Ανοίγουμε τη συσκευασία του φύλλου.

    Πιάνουμε ένα ένα φύλλο και το σουρώνουμε με τα δάχτυλα σε σχήμα βεντάλιας.

    Το βάζουμε σε ταψί 24×32εκ., το ένα πλισέ φύλλο πλάι στο άλλο.

    Περιχύνουμε τα φύλλα κρούστας µε το λιωμένο βούτυρο.

    Ψήνουμε τα φύλλα στους 200οC για 15΄- 20΄ να ροδίσουν καλά.

    Για την κρέμα της μπουγάτσας

    Σε ένα µπολ χτυπάμε µε σύρµα τα αυγά

    Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, τη μαύρη ζάχαρη, την κανέλα και το αλάτι.

    Ανακατεύουμε πολύ καλά με ένα σύρμα τα υλικά.

    Περιχύνουμε το ζεστό ψημένο φύλλο στο ταψί.

    Ξαναβάζουμε στο φούρνο ταψί με τη μπουγάτσα στη μεσαία σχάρα.

    Ψήνουμε στον αέρα σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου 25΄ μέχρι να φουσκώσει η μπουγάτσα, να σταθεροποιηθεί η κρέμα και να ροδίσει ελαφρά.

    Μόλις τη βγάλουμε από το φούρνο, αφήνουμε να σταθεί για 10 λεπτά.

    Πασπαλίζουµε µε ζάχαρη άχνη και κανέλα.

    Απολαύστε την ζεστή όπως βγει από το φούρνο με ζάχαρη άχνη και κανέλα και θα η κρέμα θα λιώνει στο στόμα.

    Θα τρελάνει τους πάντες.

    Διαφήμιση
    Διαφήμιση
    Διαφήμιση
    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται