• προετοιμασία 10 λεπτά
  • μαγείρεμα 45 λεπτά
30
  • 200 γραμ. καλαμποκαλευρο 50 γραμ. σιμιγδαλι
  • 1 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
  • 2 αυγά
  • 2 κεσεδάκια γιαούρτι πλήρες (10% λιπαρά)
  • 1/4 (μετράμε με τον κεσέ γιαουρτιού) ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. πάπρικα γλυκιά (προαιρετικά)
  • 300 γραμ. φέτα σε τρίμματα ή τριμμένη σε χοντρό τρίφτη
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Ρηχό ταψί

    Προθερμασμένος φούρνος

    Ηπειρωτικη τυροπιτα

    Για να φτιάξουμε την ηπειρωτικη τυροπιτα χωρις φυλλο

    συγκεντρώνουμε αρχικά τα υλικά που θα χρειαστούμε για τη τυροπιτα χωρις φυλλο για παιδια, με ανθοτυρο και καλαμποκαλευρο. Στη συνέχεια για την ηπειρωτικη τυροπιτα χωρις φυλλο με σιμιγδαλι και γιαουρτι, το ηπειρώτικο πεπέκι,

    Βάζουμε σε ένα μπολ το καλαμποκάλευρο, το σιμιγδαλι και το baking powder.

    Ανακατεύουμε με ένα κουταλι τα στερεά υλικά.

    Σε μία μπασίνα (μπολ μεγάλο) ρίχνουμε τα αυγα, το γιαουρτι, το ελαιολαδο και την πάπρικα.

    Τα ανακατεύουμε με το συρμα να ενωθούν, προσθέτουμε τη φετα και ανακατεύουμε.

    Λίγο λίγο ρίχνουμε τα στερεά υλικά και συνεχίζουμε το ανακάτεμα με το κουταλι ή με το χέρι.

    Λαδώνουμε ρηχό ταψι για πιτα νούμερο 36 και πασπαλίζουμε όλη την επιφάνεια με σιμιγδαλι.

    Αδειάζουμε την ηπειρωτικη τυροπιτα στο ταψι (ή αλλιώς το πεπέκι) και στρώνουμε την επιφάνεια της με ένα κουταλι.

    Ψήνουμε σε προθερμασμένο φουρνο σε αντιστάσεις, στους 180οC, πάνω και κάτω στην τελευταία σχαρα του φουρνου, γύρω στα 45 λεπτά, ώσπου να ροδίσει καλά.

    Βήμα 2

    Ηπειρωτικη τυροπιτα χωρις φυλλο ακούει κανείς και αμέσως ο πρώτος συνειρμός είναι ότι η Ελλάδα μας από άκρη σε άκρη είναι περήφανη για τη πιτα της.
    Με λαχανικα, με κρεας με τυρι, με φυλλο ή χωρίς φυλλο κάθε πιτα έχει τη μαγεία της και τη μοναδική νοστιμιά της.
    Μια από τις πιο αγαπημένες είναι και η ηπειρώτικη τυροπιτα χωρις φυλλο για παιδια, με ανθοτυρο και καλαμποκαλευρο.
    Δεν χρειάζεται καμία μαεστρία στο στρώσιμο φυλλου και είναι κατάλληλη για πρωτάρηδες.
    Η σοφία της ελληνικής κουζίνας φαίνεται και στην τέχνη στη πιτα διότι δεν χρειάζεται πάντα το άνοιγμα του φυλλου.
    Έτσι η πίτα αυτή έχει μόνο λίγα λεπτά προετοιμασίας.
    Το μόνο που χρειάζεται είναι το ανακάτεμα των υλικών.
    Ψήσιμο στο φούρνο και μετά απόλαυση για μικρούς μεγάλους από το πρώί για πρωινό μέχρι και το βραδάκι για ένα ελαφρύ γεύμα.

    Διαφήμιση
    Διαφήμιση
    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται