Υλικά
ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΤΑΛΙΚΗ ΜΑΚΑΡΟΝΑΔΑ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ
Εξοπλισμός
Κατσαρόλα
Υλικά
ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΤΑΛΙΚΗ ΜΑΚΑΡΟΝΑΔΑ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ
Εκτέλεση
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Βάζουμε τα αποξηραμένα πορτσίνι σε μικρό μπολ και τα περιχύνουμε με το βραστό νερό.
- Σκεπάζουμε και αφήνουμε να μαλακώσουν και να ανακτήσουν την υγρασία τους.
- Έπειτα τα στραγγίζουμε και κρατάμε το νερό.
- Σε βαθύ τηγάνι ροδίζουμε την πανσέτα για λίγα λεπτά.
- Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το ψιλοκομμένο σκόρδο και τα μανιτάρια κομμένα σε φέτες.
- Σοτάρουμε ανακατεύοντας για 3΄-4΄.
- Προσθέτουμε το κρασί και αφήνουμε να βράσουν μέχρι να σωθούν τα υγρά.
- Ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος light και το νερό που μουλιάσανε τα μανιτάρια πορτσίνι.
- Βράζουμε μέχρι η σάλτσα να δέσει και να πυκνώσει.
- Προσθέτουμε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό.
- Στο μεταξύ βράζουμε τα μακαρονια σε αλατισμένο νερό.
- Τα σουρώνουμε και τα ρίχνουμε σε γαβάθα.
- Προσθέτουμε τη σάλτσα και την παρμεζάνα.
- Ανακατεύουμε και σερβίρουμε στα πιάτα με φλούδες παρμεζάνας και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.