Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΨΗΤΟ ΚΑΛΑΜΠΟΚΙ
Εξοπλισμός
Σχάρα
Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΨΗΤΟ ΚΑΛΑΜΠΟΚΙ
Εκτέλεση
- Αγοράζουμε φρέσκα καλαμπόκια με την φλούδα-φύλλα τους.
- Τα βουτάμε σε μπολ με νερό για 10′. Έτσι θα προφυλάξουμε τα φύλλα τους στο ψήσιμο και δεν θα καούν.
- Βάζουμε το καλαμπόκι σε σχάρα και τα ψήνουμε για 30 λεπτά.
- Το ψητό καλαμπόκι δεν το ξεφλουδίζουμε πριν το ψήσιμο.
- Κατά την διάρκεια του ψησίματος στη σχάρα τα γυρίζουμε τακτικά να ψηθούν σωστά γύρω – γύρω.
- Τα αφήνουμε λίγο να κρυώσουν.
- Τραβάμε τις φλούδες και τα καθαρίζουμε, φροντίζοντας να μην τις ξεκολλήσουμε τελείως από το ψητό μας καλαμπόκι, γιατί είναι εντυπωσιακές στο σερβίρισμα.
- Τα ξαναβάζουμε στην σχάρα (κάρβουνα) και τα ψήνουμε για 10′-15′ να ροδίσουν ελαφρά.
- Ετοιμάζουμε το βούτυρο.
- Σε μπολ βάζουμε το βούτυρο, τα μυρωδικά, το χυμό, το μπούκοβο και το πιπέρι.
- Ανακατεύουμε για να ενωθούν.
- Το παγώνουμε 5′- 10′ να σφίξει.
- Σερβίρουμε τα καλαμπόκι σε λαδόκολλα, αλείφουμε τριγύρω με βούτυρο και πασπαλίζουμε ανθό αλατιού.