Υλικά
ΓΙΑ ΤΑ ΛΑΖΑΝΙΑ
ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΕΦΤΕΔΕΣ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΦΕΤΑΣ
Εξοπλισμός
Κατσαρόλα
Πυρίμαχο σκεύος
Υλικά
ΓΙΑ ΤΑ ΛΑΖΑΝΙΑ
ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΕΦΤΕΔΕΣ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΦΕΤΑΣ
Εκτέλεση
- Κόβουμε πρώτα τα κολοκυθάκια σε πολύ λεπτές φέτες.
- Βάζουμε όλα τα υλικά για τους κεφτέδες σε μπολ καθώς και 4 κ.σ. σάλτσα.
- Τα ζυμώνουμε πολύ καλά.
ΚΡΕΜΑ ΦΕΤΑΣ
- Λιώνουμε το βούτυρο σε κατσαρόλα και ψήνουμε το αλεύρι ανακατεύοντας.
- Προσθέτουμε το γάλα και αφήνουμε λίγα λεπτά να πήξει.
- Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
- Προσθέτουμε το μοσχοκάρυδο και αποσύρουμε.
- Ρίχνουμε το ανθότυρο, τη φέτα και το γιαούρτι και ανακατεύουμε.
MΟΝΤΑΡΙΣΜΑ ΣΤΟ ΤΑΨΙ
- Σε λαδωμένο πυρίμαχο σκεύος βάζουμε 4 κ.σ. σάλτσα.
- Στρώνουμε 6 λαζάνια και κάνουμε μια στρώση τα μισά κολοκύθια.
- Βάζουμε λίγη κρέμα φέτας και πλάθουμε ακανόνιστος μικρούς κεφτέδες.
- Τους σκορπάμε στην επιφάνεια.
- Ρίχνουμε λίγη σάλτσα βασιλικού.
- Κάνουμε άλλη μια στρώση λαζάνια και επαναλαμβάνουμε μέχρι να τελειώσουν όλα τα υλικά.
- Στρώνουμε τα τελευταία λαζάνια και τοποθετούμε τους τελευταίους κεφτέδες.
- Περιχύνουμε με σάλτσα και σπάμε με τα χέρια την μοτσαρέλα.
- Την βάζουμε σε κομμάτια στην επιφάνεια και πασπαλίζουμε με το κεφαλοτύρι.
- Σκεπάζουμε και ψήνουμε για 25 λεπτά στους 200º C.
- Ξεσκεπάζουμε και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 20 λεπτά επιπλέον.
- Τα αφήνουμε να σταθούν για 10 λεπτά και κόβουμε σε κομμάτια.
- Τα σερβίρουμε ζεστά.