Για τη μακαρονάδα του ψαρά
Πλένουμε πρώτα τις αχιβάδες.
Βάζουμε τις αχιβάδες σε κατσαρόλα, προσθέτουμε το κρασί και σκεπάζουμε με καπάκι.
Τις αχνίζουμε σε πολύ δυνατή φωτιά για 2΄- 3΄, έως ότου ανοίξουν.
Αμέσως τις σουρώνουμε σε τουλπάνι.
Φυλάμε τις αχιβάδες για το τέλος και κρατάμε τον πολύτιμο ζωμό για τη σάλτσα για τη μακαρονάδα του ψαρά.
Καθαρίζουμε τα μύδια και τα πλένουμε πολύ καλά σε μπόλικο νερό.
Βράζουμε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό.
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και προσθέτουμε το σκόρδο και την καυτερή πιπεριά.
Μόλις αρχίσει να ψήνεται το σκόρδο, προσθέτουμε τα καλαμάρια και τα σοτάρουμε για λίγα λεπτά μέχρι να αλλάξουν χρώμα.
Προσθέτουμε τα ντοματάκια σπάζοντάς τα με την κουτάλα.
Προσθέτουμε το ζωμό από τις αχιβάδες.
Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και βράζουμε για 5΄.
Τότε προσθέτουμε τα μύδια, τις γαρίδες και το μαϊντανό.
Ανακατεύουμε σε δυνατή φωτιά και ρίχνουμε μέσα στη σάλτσα τα μακαρόνια όπως στάζουν.
Βράζουμε για 2΄ σε δυνατή φωτιά και ανακατεύουμε.
Τέλος προσθέτουμε τις ανοιγμένες αχιβάδες.
Ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε αμέσως.