Η πιο νόστιμη μακαρονάδα του ψαρά με γαρίδες, μύδια και θαλασσινά που πρέπει να δοκιμάσεις οπωσδήποτε. Στο πιάτο σου σε 15...

Η πιο νόστιμη μακαρονάδα του ψαρά με γαρίδες, μύδια και θαλασσινά που πρέπει να δοκιμάσεις οπωσδήποτε. Στο πιάτο σου σε 15 λεπτά!

  • προετοιμασία 10 λεπτά
  • μαγείρεμα 10 λεπτά
33

Για την πιο νόστιμη μακαρονάδα του ψαρά

  • 1/4 φλ. ελαιόλαδο
  • 2 σκελ. σκόρδο
  • 1 καυτερή πιπεριά ψιλοκομμένη
  • 6 γαρίδες
  • 2 καλαμάρια
  • 500 γρ. φρέσκα μύδια με κέλυφος
  • 300 γρ. αχιβάδες
  • 2 συσκ. ολόκληρα ντοματάκια
  • 1/4 φλ. λευκό ξηρό κρασί
  • Μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • 1 συσκ. σπαγγέτι (500γραμ.)
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εξοπλισμός

Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Για τη μακαρονάδα του ψαρά

    Πλένουμε πρώτα τις αχιβάδες.

    Βάζουμε τις αχιβάδες σε κατσαρόλα, προσθέτουμε το κρασί και σκεπάζουμε με καπάκι.

    Τις αχνίζουμε σε πολύ δυνατή φωτιά για 2΄- 3΄, έως ότου ανοίξουν.

    Αμέσως τις σουρώνουμε σε τουλπάνι.

    Φυλάμε τις αχιβάδες για το τέλος και κρατάμε τον πολύτιμο ζωμό για τη σάλτσα για τη μακαρονάδα του ψαρά.

    Καθαρίζουμε τα μύδια και τα πλένουμε πολύ καλά σε μπόλικο νερό.

    Βράζουμε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό.

    Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και προσθέτουμε το σκόρδο και την καυτερή πιπεριά.

    Μόλις αρχίσει να ψήνεται το σκόρδο, προσθέτουμε τα καλαμάρια και τα σοτάρουμε για λίγα λεπτά μέχρι να αλλάξουν χρώμα.

    Προσθέτουμε τα ντοματάκια σπάζοντάς τα με την κουτάλα.

    Προσθέτουμε το ζωμό από τις αχιβάδες.

    Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και βράζουμε για 5΄.

    Τότε προσθέτουμε τα μύδια, τις γαρίδες και το μαϊντανό.

    Ανακατεύουμε σε δυνατή φωτιά και ρίχνουμε μέσα στη σάλτσα τα μακαρόνια όπως στάζουν.

    Βράζουμε για 2΄ σε δυνατή φωτιά και ανακατεύουμε.

    Τέλος προσθέτουμε τις ανοιγμένες αχιβάδες.

    Ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε αμέσως.

    Αν σας άρεσε η μακαρονάδα του ψαρά, δοκιμάστε και την παρακάτω τέλεια συνταγή.

    ριζότο με θαλασσινά
    Διαφήμιση

    Εσένα ποια είναι η αγαπημένη σου συνταγή με θαλασσινά;

    Διαφήμιση

    Προτεινόμενος εξοπλισμός

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται