Καλτσόνε µε κιµά
Για το εύκολο καλτσόνε με κιμά, ανοίγουμε με τον πλάστη τη ζύμη σε δίσκο 35 εκ.
Σε αλευρωμένη λαμαρίνα ή ταψάκι απλώνουμε τη ζύμη.
Απλώνουμε στη μισή ζύμη τη σάλτσα κιμά (όσο πιο στεγνή γίνεται), κόβουμε τα αυγά σε φέτες και τα στρώνουμε πάνω στη σάλτσα.
Πασπαλίζουμε με τα τυριά.
Διπλώνουμε τη ζύμη σε μισοφέγγαρο.
Πατάμε με τα δάχτυλα την ένωση των δύο φύλλων να κλείσουν καλά.
Στρίβουμε τις άκρες σε κόθρο. Αν θέλουμε, αλείφουμε το καλτσόνε με ελάχιστο γάλα.
Χαράζουμε ελαφρά την επιφάνεια με μαχαίρι γιατί θα φουσκώσει πολύ στο φούρνο.
Ψήνουμε το καλτσόνε σε προθερμασμένο φούρνο στους 230°C για 25΄, μέχρι να ροδίσει καλά.
Θέλετε περισσότερες εύκολες συνταγές για να αξιοποιήσετε ότι σας περίσσεψε; Ρίξτε μια ματιά εδώ!
Αν σας άρεσε αυτό το καλτσόνε, δοκιμάστε και την παρακάτω συνταγή
https://www.argiro.gr/recipe/soufle-kima-kai-psomi/