Κανελόνια με κιμά και σάλτσα ντομάτας από την Αργυρώ.

Κανελόνια με κιμά και σάλτσα ντομάτας από την Αργυρώ.

  • προετοιμασία 30 λεπτά
  • μαγείρεμα 35 λεπτά
67
  • 16 κανελόνια
  • 200 γρ. τριμενο τυρι
  • 500 γρ. Για την γεμιση
  • 1/4 φλ. ελαιόλαδο
  • 500 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος
  • 1 ξερό κρεμμύδι
  • 1 σκελ. σκόρδο
  • 400 γρ. ψιλοκομμένες ντομάτες (φρέσκες ή κονκασέ)
  • 1 μελιτζάνα (κομμένη σε μικρά καρέ)
  • 2 κ.σ. μαϊντανό (ψιλοκομμένο)
  • 1 αυγό
  • 2 κ.σ. κεφαλοτύρι

Για τη σάλτσα

  • 1 kg ντομάτες
  • 1 πρέζα/ες ζάχαρη
  • Αλάτι
  • Πιπέρι (φρεσκοτριμμένο)
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Εκτέλεση

    Για την σάλτσα

    Βράζουμε πρώτα όλα τα υλικά  για 10 λεπτά.

    Γέμιση

    Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε κατσαρόλα και ροδίζουμε τον κιμά για 5-6 λεπτά.

    Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τη μελιτζάνα και τα αφήνουμε να μαλακώσουν για περίπου 5 λεπτά.

    Προσθέτουμε την ντομάτα, αλάτι, πιπέρι και σιγοβράζουμε μέχρι να πιει η σάλτσα όλα τα υγρά της.

    Αφήνουμε την γέμιση να κρυώσει για 5 λεπτά

    Στο τέλος πασπαλίζουμε με το μαϊντανό, προσθέτουμε το αυγό και το τυρί και αφήνουμε λίγο να κρυώσει.

    Στήσιμο στο ταψί

    Γεμίζουμε τα κανελόνια με μικρό κουτάλι ή με το χέρι.

    Τα αραδιάζουμε σε λαδωμένο ταψάκι κοντά κοντά.

    Περιχύνουμε με τη σάλτσα

    Χρόνος ψησίματος

    ψήνουμε για 25 λεπτά στους 180οC στον αέρα στη μεσαία σχάρα, μέχρι να ροδίσει λίγο η επιφάνεια.

    Πασπαλίζουμε με το τυρί και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 10 λεπτά.

    Σβήνουμε τον φούρνο και αφήνουμε το φαγητό να σταθεί για 10 λεπτά.

    Οδηγός Μαγειρικής

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται