Εκτέλεση
Για την σάλτσα
Βράζουμε πρώτα όλα τα υλικά για 10 λεπτά.
Γέμιση
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε κατσαρόλα και ροδίζουμε τον κιμά για 5-6 λεπτά.
Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τη μελιτζάνα και τα αφήνουμε να μαλακώσουν για περίπου 5 λεπτά.
Προσθέτουμε την ντομάτα, αλάτι, πιπέρι και σιγοβράζουμε μέχρι να πιει η σάλτσα όλα τα υγρά της.
Αφήνουμε την γέμιση να κρυώσει για 5 λεπτά
Στο τέλος πασπαλίζουμε με το μαϊντανό, προσθέτουμε το αυγό και το τυρί και αφήνουμε λίγο να κρυώσει.
Στήσιμο στο ταψί
Γεμίζουμε τα κανελόνια με μικρό κουτάλι ή με το χέρι.
Τα αραδιάζουμε σε λαδωμένο ταψάκι κοντά κοντά.
Περιχύνουμε με τη σάλτσα
Χρόνος ψησίματος
ψήνουμε για 25 λεπτά στους 180οC στον αέρα στη μεσαία σχάρα, μέχρι να ροδίσει λίγο η επιφάνεια.
Πασπαλίζουμε με το τυρί και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 10 λεπτά.
Σβήνουμε τον φούρνο και αφήνουμε το φαγητό να σταθεί για 10 λεπτά.