"
Κάντε τη διαφορά και φτιάξτε αυτά τα κανελόνια με κιμά και μελιτζάνα! Σίγουρα έχει λίγη δουλειά παραπάνω, αλλά αξίζει τον κόπο. Ο συνδυασμός κιμά,...

Κάντε τη διαφορά και φτιάξτε αυτά τα κανελόνια με κιμά και μελιτζάνα! Σίγουρα έχει λίγη δουλειά παραπάνω, αλλά αξίζει τον κόπο. Ο συνδυασμός κιμά, ντομάτας, τυριού κρέμα και μελιτζάνας, είναι απίθανος

  • προετοιμασία 30 λεπτά
  • μαγείρεμα 35 λεπτά
Βαθμολογήστε

Για τα κανελόνια µε κιµά

  • 16 κανελόνια
  • 1/4 φλ. ελαιόλαδο
  • 500 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος
  • 1 ξερό κρεμμύδι
  • 1 σκελ. σκόρδο
  • 400 γρ. ψιλοκομμένες ντομάτες (φρέσκες ή κονκασέ)
  • 1 μελιτζάνα (κομμένη σε μικρά καρέ)
  • 2 κ.σ. μαϊντανό (ψιλοκομμένο)
  • 1 αυγό
  • 2 κ.σ. κεφαλοτύρι

Για τη σάλτσα ντομάτας

  • 400 γρ. ντομάτες ψιλοκομμένες (φρέσκες ή κονκασέ)
  • 1 πρέζα/ες ζάχαρη
  • Αλάτι
  • Πιπέρι (φρεσκοτριμμένο)

Για τη μπεσαμέλ γιαουρτιού

  • 50 γρ. βούτυρο
  • 50 γρ. αλεύρι
  • 500 ml γάλα φρέσκο
  • 1 συσκ. τυρί κρέμα
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • 1/2 φλ. κεφαλοτύρι

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Για τα κανελόνια

    Βράζουμε πρώτα όλα τα υλικά για τη σάλτσα ντομάτας για 5 λεπτά.

    Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε κατσαρόλα και ροδίζουμε τον κιμά για 5-6 λεπτά.

    Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τη μελιτζάνα και τα αφήνουμε να μαλακώσουν για περίπου 5 λεπτά.

    Προσθέτουμε την ντομάτα, αλάτι, πιπέρι και σιγοβράζουμε μέχρι να πιει η σάλτσα όλα τα υγρά της.

    Στο τέλος πασπαλίζουμε με το μαϊντανό, προσθέτουμε το αυγό και το τυρί και αφήνουμε λίγο να κρυώσει.

    Διαφήμιση

    Για τη μπεσαμέλ με τυρί κρέμα

    Ζεσταίνουμε το βούτυρο και όταν λιώσει προσθέτουμε το αλεύρι.

    Ψήνουμε για 2-3 λεπτά και λίγο λίγο ρίχνουμε, πάντα ανακατεύοντας με σύρμα, το γάλα.

    Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και αφήνουμε την κρέμα για λίγα λεπτά να δέσει.

    Αποσύρουμε από τη φωτιά.

    Προσθέτουμε το τυρί κρέμα τυριού και ανακατεύουμε.

    Γεμίζουμε τα κανελόνια με μικρό κουτάλι ή με το χέρι.

    Τα αραδιάζουμε σε λαδωμένο ταψάκι κοντά κοντά.

    Περιχύνουμε με τη σάλτσα ντομάτας και στη συνέχεια με την κρέμα.

    Πασπαλίζουμε με το τυρί και ψήνουμε για 35 λεπτά στους 180οC στις αντιστάσεις, μέχρι να ροδίσει λίγο η επιφάνεια.

    Διαφήμιση
    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται

    Καλώς ήλθατε στο νέο Argiro.gr

    Εγκατάσταση
    ×