Για τα κανελόνια
Βράζουμε πρώτα όλα τα υλικά για τη σάλτσα ντομάτας για 5 λεπτά.
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε κατσαρόλα και ροδίζουμε τον κιμά για 5-6 λεπτά.
Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τη μελιτζάνα και τα αφήνουμε να μαλακώσουν για περίπου 5 λεπτά.
Προσθέτουμε την ντομάτα, αλάτι, πιπέρι και σιγοβράζουμε μέχρι να πιει η σάλτσα όλα τα υγρά της.
Στο τέλος πασπαλίζουμε με το μαϊντανό, προσθέτουμε το αυγό και το τυρί και αφήνουμε λίγο να κρυώσει.
Για τη μπεσαμέλ με τυρί κρέμα
Ζεσταίνουμε το βούτυρο και όταν λιώσει προσθέτουμε το αλεύρι.
Ψήνουμε για 2-3 λεπτά και λίγο λίγο ρίχνουμε, πάντα ανακατεύοντας με σύρμα, το γάλα.
Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και αφήνουμε την κρέμα για λίγα λεπτά να δέσει.
Αποσύρουμε από τη φωτιά.
Προσθέτουμε το τυρί κρέμα τυριού και ανακατεύουμε.
Γεμίζουμε τα κανελόνια με μικρό κουτάλι ή με το χέρι.
Τα αραδιάζουμε σε λαδωμένο ταψάκι κοντά κοντά.
Περιχύνουμε με τη σάλτσα ντομάτας και στη συνέχεια με την κρέμα.
Πασπαλίζουμε με το τυρί και ψήνουμε για 35 λεπτά στους 180οC στις αντιστάσεις, μέχρι να ροδίσει λίγο η επιφάνεια.