Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΚΙΟΥΝΕΦΕ
ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
Εξοπλισμός
Κατσαρόλα
Ταψί
Φούρνος
Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΚΙΟΥΝΕΦΕ
ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
Video
Εκτέλεση
ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΙΟΥΝΕΦΕ
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170°C στον αέρα.
- Θα ψήσουμε στη μεσαία σχάρα.
- Ανοίγουμε το κανταΐφι με τα δάχτυλα και το αφρατεύουμε πολύ καλά, μέχρι να χωρίσουν οι ίνες του.
- Βουτυρώνουμε ένα ταψάκι γύρω στα 28 εκατ.
- Λιώνουμε το βούτυρο σε χαμηλή φωτιά.
- Το κανταΐφι κιουνεφέ θέλει ένα ανάλατο τυρί, επιλέξτε ένα από αυτά που σας δίνω, και για πιο μαστιχωτό αποτέλεσμα βάλτε μοτσαρέλα ή μίξη από τα παραπάνω τυριά.
- Απλώνουμε το μισό κανταΐφι σε στρώση, στο ταψί.
- Πατάμε ελαφρά ώστε να γίνει επίπεδη η στρώση κανταΐφι.
- Περιχύνουμε με λίγο από το βούτυρο.
- Βάζουμε το τυρί της αρεσκείας μας (τριμμένο ή λιωμένο) σε μια στρώση πάνω στο κανταΐφι.
- Καλύπτουμε με το υπόλοιπο αφράτο κανταΐφι και πιέζουμε να γίνει συμπαγές και με επίπεδη επιφάνεια.
- Ραντίζουμε με το υπόλοιπο λιωμένο βούτυρο.
- Ψήνουμε για περίπου 45 λεπτά μέχρι να ροδίσει καλά.
ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
- Βράζουμε σε κατσαρόλα τα υλικά για το σιρόπι για 3-4 λεπτά από την ώρα που θα πάρει βράση.
- Όπως βγάζουμε καυτό το κανταΐφι κιουνεφέ από το φούρνο, το περιχύνουμε με το καυτό σιρόπι, σιγά σιγά.
- Πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένα φιστίκια Αιγίνης, το κόβουμε σε κομμάτια, το περιχύνουμε με γλυκό βύσσινο και σερβίρουμε με παγωτό.
- Παραδοσιακά το κιουνεφέ στην Ανατολή, γίνεται σε τηγάνι και στο σερβίρουν καυτό, σιροπιάζοντάς το καυτό, μπροστά σου.
- Για να κάνουμε έτσι το κιουνεφέ, ισομοιράζουμε τα υλικά σε 2 δόσεις, σε τηγάνι 20 εκατοστών.
- Τηγανίζουμε σε χαμηλή φωτιά για λίγα λεπτά και το αναποδογυρίζουμε να τηγανιστεί και να ροδίσει και από την άλλη πλευρά.
- Το σιροπιάζουμε καυτό όπως είναι μέσα στο τηγάνι με καυτό σιρόπι.