Καπαροσαλάτα Σύρου

Υλικά

Για τη συριανή καπαροσαλάτα

  • 4 φέτ. μπαγιάτικο ψωμί ή 4 βραστές πατάτες
  • 1 ποτήρι ηλιέλαιο
  • 150 γρ. κάπαρη Σύρου
  • 1-2 φρέσκα κρεμμυδάκια

Για τη συριανή καπαροσαλάτα

Βρέχουμε το ψωμί και το στραγγίζουμε ή αλέθουμε τις βραστές πατάτες αναλόγως.

Βάζουμε στο μούλτι τη μισή κάπαρη, τα κρεμμυδάκια και το λάδι ώστε να γίνουν αλοιφή.

Ανακατεύουμε με τις αλεσμένες πατάτες ή το ψωμί.

Τη σερβίρουμε γαρνιρισμένη με την υπόλοιπη κάπαρη.

Αν θέλουμε περισσότερο ελαφριά τη γεύση, προσθέτουμε 1 έως 2 κουταλιές μαγιονέζα.

Ευχαριστούμε πολύ τον κύριο Κώστα Πρέκα που μας παραχώρησε αυτή την παραδοσιακή συνταγή από τη Σύρο.

Μετά τη συριανή καπαροσαλάτα, ρίξτε μια ματιά και στην παρακάτω φανταστική παραλλαγή:

https://www.argiro.gr/recipe/kaparosalata-syrou/