• προετοιμασία 10 λεπτά
  • μαγείρεμα 10 λεπτά
9
  • 1½ φλ. ζάχαρη
  • 2 κ.σ. βούτυρο κρύο
  • 1 αστεροειδή γλυκάνισο
  • 1 κομμάτι ξύλο κανέλα
  • 2 γαρίφαλα
  • 2 μήλα κομμένα στα τέσσερα
  • 2 αχλάδια κομμένα στα τέσσερα
  • 2 βανίλιες (φρούτα) καθαρισμένες κομμένες στα τέσσερα
  • 1/2 φλ. χυμός μήλου ή πορτοκαλιού
  • 4 κ.σ. μαύρο ρούμι
  • παγωτό βανίλια για το σερβίρισμα
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Καραµελωµένα φρούτα

    Για τη γλυκιά αυτή φρουτοσαλάτα, καθαρίζουμε τα φρούτα, αφαιρούμε φλούδα και κουκούτσια, και τα κόβουμε στα τέσσερα.

    Βάζουμε σε αντικολλητικό τηγάνι τη ζάχαρη σε μέτρια φωτιά να λιώσει, ανακινώντας το τηγάνι για να μη μαυρίζει στις άκρες. Μόλις η ζάχαρη γίνει καραμέλα προσθέτουμε το κρύο βούτυρο και τα μπαχαρικά. Μόλις λιώσει το βούτυρο, προσθέτουμε τα φρούτα και τα ανακατεύουμε να καραμελώσουν γύρω γύρω.

    Προσθέτουμε το χυμό και το ρούμι. Βράζουμε για 5΄, τα αφήνουμε λίγο να κρυώσουν. Τα σερβίρουμε με παγωτό βανίλια.

    Αν το φτιάξετε για παιδιά, παραλείψτε το αλκοόλ.

    Αν θέλετε να φτιάξετε ένα ωφέλιμο γλυκάκι, εκτός από τη γλυκιά αυτή φρουτοσαλάτα, δείτε και το παρακάτω

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται