Καραμελωμένο μπέικον στο φούρνο (Glazed Bacon)
Τραγανό καραμελωμένο μπέικον στο φούρνο (Glazed bacon). Λιχουδιά από τις λίγες για να απογειώσεις τις συνταγές σου!
- Βάζουμε αντικολλητικό χαρτί σε λαμαρίνα.
- Αραδιάζουμε τις φέτες μπέικον.
- Πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη.
- Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 200 °C στη μεσαία σχάρα για περίπου 15 με 20΄, να ροδίσει.
- Ψήνουμε μέχρι να γίνει τραγανό και καραμελωμένο.
- Το βγάζουμε από το φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει τελείως.
- Σερβίρουμε σε κομμάτια ή σε τρίμμα και γαρνίρουμε σαλάτες, pancakes, πουρέ πατάτας ή λαχανικών, ριζότο και ότι άλλο μας αρέσει.
Αν θέλουμε μπορούμε να το απολαύσουμε και σκέτο σαν σνακ με το ποτό μας. Συχνά χρησιμοποιείται και σαν γαρνιτούρα στο κοκτέιλ μπλάντι μέρι. Δείτε εδώ τη συνταγή και όλα τα μυστικά για το ωραιότερο bloody mary από τον ειδικό!