• προετοιμασία 1 λεπτά
  • μαγείρεμα 20 λεπτά
16
  • 250 γραµ. μπέικον
  • 50 γραµ. καστανή ζάχαρη
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Καραμελωμένο μπέικον στο φούρνο (Glazed Bacon)

    Τραγανό καραμελωμένο μπέικον στο φούρνο (Glazed bacon). Λιχουδιά από τις λίγες για να απογειώσεις τις συνταγές σου!

    • Βάζουμε αντικολλητικό χαρτί σε λαμαρίνα.
    • Αραδιάζουμε τις φέτες μπέικον.
    • Πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη.
    • Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 200 °C στη μεσαία σχάρα για περίπου 15 με 20΄, να ροδίσει.
    • Ψήνουμε μέχρι να γίνει τραγανό και καραμελωμένο.
    • Το βγάζουμε από το φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει τελείως.
    • Σερβίρουμε σε κομμάτια ή σε τρίμμα και γαρνίρουμε σαλάτες, pancakes, πουρέ πατάτας ή λαχανικών, ριζότο και ότι άλλο μας αρέσει.

    Αν θέλουμε μπορούμε να το απολαύσουμε και σκέτο σαν σνακ με το ποτό μας. Συχνά χρησιμοποιείται και σαν γαρνιτούρα στο κοκτέιλ μπλάντι μέρι. Δείτε εδώ τη συνταγή και όλα τα μυστικά για το ωραιότερο bloody mary από τον ειδικό!

    Αν σας άρεσε το καραμελωμένο μπέικον στο φούρνο, δοκιμάστε και την παρακάτω τέλεια συνταγή

    Διαφήμιση
    Διαφήμιση
    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται