Καραμελωμένος ανανάς

Υλικά

  • 1 ανανάς ώριμος γύρω στο 1 κιλό
  • 2 κ.σ καστανή ακατέργαστη ζάχαρη
  • 2 κ.σ μέλι θυμαρίσιο
  • 2 κ.σ χυμός λάιμ
  • 1 κ.σ βούτυρο λιωμένο
  • 8 μπάλες παγωτό Frozen Yogurt
  • Για το σερβίρισμα
  • κουβερτούρα

Καραμελωμένος ανανάς

Προθερμαίνουμε μια γκριλιέρα ή την τοστιέρα.

Καθαρίζουμε τον ανανά με ένα μαχαίρι και κόβουμε σε 8 φέτες.

Στεγνώνουμε με απορροφητικό χαρτί τον ανανά.

Σε μπολ βάζουμε μέλι και λάιμ.

Ανακατεύουμε και αφήνουμε να σταθεί στην άκρη.

Με πινέλο αλείφουμε καλά τις φέτες ανανά και πασπαλίζουμε ζάχαρη.

Τις βάζουμε στην γκριλιέρα ή στην τοστιέρα.

Ψήνουμε τον ανανά 3΄από κάθε πλευρά.

Σερβίρουμε σε 8 πιάτα από 1 φέτα καραμελωμένο ανανά.

Γαρνίρουμε με 1 μπάλα frozen yogurt, περιχύνουμε με σιρόπι μέλι – λάιμ και πασπαλίζουμε με καρούλια σοκολάτας.

Αν σας αρέσει ο καραμελωμένος ανανάς, τότε σίγουρα σας ενδιαφέρει και η παρακάτω συνταγή:

https://www.argiro.gr/recipe/karamelomenos-ananas/