Εκτέλεση
Αυτό το εύκολο γιαουρτογλυκό με ανανά, είναι το πιο δροσερό γλυκό ψυγείου με γιαούρτι και ζελέ ανανά.
Ανοίγουμε πρώτα τις κονσέρβες του ανανά και τις στραγγίζουμε καλά.
Κρατάμε 4 φέτες για το γαρνίρισμα και ψιλοκόβουμε όλες τις υπόλοιπες.
Παίρνουμε 1 ποτήρι από το σιρόπι του ανανά και διαλύουμε μέσα σε αυτό τα 2 φακελάκια του ζελέ. Ανακατεύουμε συνεχώς επάνω στη φωτιά, προσέχοντας ωστόσο να μη φουσκώσει το ζελέ βράζοντας.
Μόλις λιώσει καλά η σκόνη, βάζουμε το ζελέ σε ένα μπολ για να κρυώσει, μέχρι να πήξει πάρει την υφή του μελιού.
Ετοιμάζουμε τη σαντιγί σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία και προσθέτουμε το γιαούρτι.
Μόλις το μείγμα ομογενοποιηθεί, σταματάμε το χτύπημα και προσθέτουμε το ζελέ. Ανακατεύουμε καλά.
Ρίχνουμε και τον κομμένο ανανά και ανακατεύουμε καλά.
Βάζουμε το γλυκό μέσα σε ένα γυάλινο μπολ. Το στρώνουμε ωραία με την ανάποδη ενός μεγάλου κουταλιού, το σκεπάζουμε με μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο. Το γλυκό αυτό το φτιάχνουμε από το βράδυ για να το παρουσιάσουμε την επόμενη μέρα.
Όταν βγάλουμε το γιαουρτογλυκό από το ψυγείο και πριν το σερβίρουμε, πασπαλίζουμε την επιφάνεια με φιστίκι Αιγίνης.
Στη μέση τοποθετούμε μία ροδέλα ανανά και στο κέντρο της βάζουμε ένα κερασάκι.
Τις υπόλοιπες ροδέλες που κρατήσαμε τις κόβουμε και τις γαρνίρουμε ανάλογα με την προτίμησή μας.
Έχετε δοκιμάσει να φτιάξετε το δικό σας σπιτικό ζελέ; Δείτε εδώ μια εύκολη συνταγή.
Δείτε μερικές ακόμα από τις αγαπημένες μου συνταγές για τα πιο εύκολα γιαουρτογλυκά ψυγείου που θα χαλάσουν κόσμο!