"
Εύκολο γλυκό ψυγείου με γιαούρτι και ζελέ ανανά. Αυτό το δροσερό γιαουρτογλυκό με ανανά, είναι μια πολύ ελαφριά συνταγή με υπέροχη γεύση. Η τέλεια...

Εύκολο γλυκό ψυγείου με γιαούρτι και ζελέ ανανά. Αυτό το δροσερό γιαουρτογλυκό με ανανά, είναι μια πολύ ελαφριά συνταγή με υπέροχη γεύση. Η τέλεια καλοκαιρινή απόλαυση!

  • προετοιμασία 10 λεπτά
  • μαγείρεμα 10 λεπτά
Βαθμολογήστε

Για το γιαουρτογλυκό με ανανά

  • 2 κουτιά ανανάς
  • 1 συσκ. ζελέ ανανάς
  • 1 φάκελος μείγμα για σαντιγί +200ml γάλα
  • 1 κ. γιαούρτι με 2% λιπαρά
  • Φρέσκο φυστίκι Αιγίνης αλεσμένο
  • Λίγο γλυκό κρασί για το γαρνίρισμα

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Δεν πρέπει να φουσκώσει το ζελέ βράζοντας.

    Παγώνουμε το γλυκό όλη τη νύχτα στο ψυγείο.

    Για το γιαουρτογλυκό με ανανά

    Ανοίγουμε πρώτα τις κονσέρβες του ανανά και τις στραγγίζουμε καλά.

    Κρατάμε 4 φέτες για το γαρνίρισμα και ψιλοκόβουμε όλες τις υπόλοιπες.

    Για το γιαουρτογλυκό με ανανά παίρνουμε 1 ποτήρι από το σιρόπι του ανανά και διαλύουμε μέσα σε αυτό τα 2 φακελάκια του ζελέ.

    Ανακατεύουμε συνεχώς επάνω στη φωτιά, προσέχοντας ωστόσο να μη φουσκώσει το ζελέ βράζοντας.

    Μόλις λιώσει καλά η σκόνη, βάζουμε το ζελέ σε ένα μπολ για να κρυώσει, μέχρι να πήξει πάρει την υφή του μελιού.

    Ετοιμάζουμε τη σαντιγί σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία και προσθέτουμε το γιαούρτι.

    Μόλις το μίγμα ομογενοποιηθεί, σταματάμε το χτύπημα και προσθέτουμε το ζελέ.

    Ανακατεύουμε καλά.

    Ρίχνουμε και τον κομμένο ανανά στο γιαουρτογλυκό και ανακατεύουμε καλά.

    Βάζουμε το γιαουρτογλυκό με ανανά μέσα σε ένα γυάλινο μπολ.

    Το στρώνουμε ωραία με την ανάποδη ενός μεγάλου κουταλιού, το σκεπάζουμε με μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο.

    Το γλυκό αυτό το φτιάχνουμε από το βράδυ για να το παρουσιάσουμε την επόμενη μέρα.

    Διαφήμιση

    Για το σερβίρισμα

    Όταν βγάλουμε το γιαουρτογλυκό με ανανά από το ψυγείο και πριν το σερβίρουμε, πασπαλίζουμε την επιφάνεια με φιστίκι Αιγίνης.

    Στη μέση τοποθετούμε μία ροδέλα ανανά και στο κέντρο της βάζουμε ένα κερασάκι.

    Τις υπόλοιπες ροδέλες που κρατήσαμε τις κόβουμε και τις γαρνίρουμε ανάλογα με την προτίμησή μας.

    Έχετε δοκιμάσει να φτιάξετε το δικό σας σπιτικό ζελέ; Δείτε εδώ μια εύκολη συνταγή.

    Δείτε μερικές ακόμα από τις αγαπημένες μου συνταγές για τα πιο εύκολα γιαουρτογλυκά ψυγείου που θα χαλάσουν κόσμο!

    Σας προτείνουμε επίσης να δοκιμάσετε και το γιαουρτογλυκό στο πι και φι χωρίς μίξερ.

    Αν σας άρεσε η συνταγή για το γιαουρτογλυκό με ανανά, δοκιμάστε και το παρακάτω δροσερό γλυκό ψυγείου:

    Γιαουρτογλυκό σαν τσιζκέικ - γιαουρτογλυκο με μπισκοτα - ευκολο γιαουρτογλυκο σε 5 λεπτα - ευκολο τσιζκεικ με γιαουρτι - γιαουρτογλυκο με μαρμελαδα

    Ποιο γλυκό ψυγείου θα τρώγατε πιο ευχάριστα;

    Διαφήμιση
    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται

    Καλώς ήλθατε στο νέο Argiro.gr

    Εγκατάσταση
    ×