Καριόκες Ξάνθης με κέικ
Καριόκες Ξάνθης με κέικ
Το κέικ για τις καριόκες πρέπει να είναι στεγνό και σε τρίμματα.
Ξεκινάμε τη συνταγή
- Βάζουμε σε μπεν μαρί την κουβερτούρα και τη βανίλια υποβρύχιο και τα αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά να λιώσουν.
- Δείτε εδώ όλα τα μυστικά για το λιώσιμο της κουβερτούρας. Αποσύρουμε από τη φωτιά.
- Προσθέτουμε το σιρόπι, το κονιάκ, το τριμμένο κέικ , την καρυδόψυχα, τα φρουί γλασέ, την κανέλλα και ανακατεύουμε καλά.
- Το μείγμα για τις καριόκες πρέπει να μοιάζει σαν πλαστελίνη.
- Απλώνουμε μεμβράνη στον πάγκο και κατά μήκος βάζουμε το μείγμα.
- Το τυλίγουμε σε ρολό όπως το μωσαϊκό.
- Ισιώνουμε τα πλαϊνά του τρίβοντας τις άκρες.
- Παγώνουμε μια νύχτα στο ψυγείο.
- Με κοφτερό μαχαίρι κόβουμε σε φέτες και τις βουτάμε σε λιωμένη κουβερτούρα.
- Τις αραδιάζουμε σε λαδόκολλα να παγώσει η κουβερτούρα.
- Τυλίγουμε τις καριόκες σε αλουμινόχαρτο και τις φυλάμε στο ψυγείο.
- Αν αρχίσει να βγαίνει χοντρή η στρώση σοκολάτας, ζεσταίνουμε λίγο να γίνει πιο χλιαρή και να μην κρατάει πολύ επικάλυψη.