Εκτέλεση
Το κέικ για τις καριόκες πρέπει να είναι στεγνό και σε τρίμματα.
Βάζουμε σε μπεν μαρί την κουβερτούρα και τη βανίλια υποβρύχιο και τα αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά να λιώσουν.
Δείτε εδώ όλα τα μυστικά για το λιώσιμο της κουβερτούρας. Αποσύρουμε από τη φωτιά.
Προσθέτουμε το σιρόπι, το κονιάκ, το τριμμένο κέικ, την καρυδόψυχα, τα φρουί γλασέ, την κανέλλα και ανακατεύουμε καλά.
Το μείγμα πρέπει να μοιάζει σαν πλαστελίνη.
Απλώνουμε μεμβράνη στον πάγκο και κατά μήκος βάζουμε το μείγμα.
Το τυλίγουμε σε ρολό όπως το μωσαϊκό.
Ισιώνουμε τα πλαϊνά του τρίβοντας τις άκρες.
Παγώνουμε μια νύχτα στο ψυγείο.
Με κοφτερό μαχαίρι κόβουμε σε φέτες και τις βουτάμε σε λιωμένη κουβερτούρα.
Τις αραδιάζουμε σε λαδόκολλα να παγώσει η κουβερτούρα.
Τυλίγουμε τις καριόκες σε αλουμινόχαρτο και τις φυλάμε στο ψυγείο.
Αν αρχίσει να βγαίνει χοντρή η στρώση σοκολάτας, ζεσταίνουμε λίγο να γίνει πιο χλιαρή και να μην κρατάει πολύ επικάλυψη.