• προετοιμασία 20 λεπτά
  • μαγείρεμα 10 λεπτά
168
  • 250 γραμ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη
  • 250 γραμ. βανίλια υποβρύχιο χωρίς άρωμα
  • 1/2 φλ. σιρόπι από γλυκό κουταλιού πορτοκάλι ή νεράτζι
  • 3 κ.σ. κονιάκ
  • 5 φέτες κέικ μπαγιάτικο τριμμένο σε ψίχουλα (ή κέικ βασιλόπιτα)
  • 350 γραμ. καρυδόψιχα χοντροκομμένη
  • 1 πρέζα κανέλα
  • 100 γραμ. φρουί γλασέ
  • 600 γραμ. κουβερτούρα για επικάλυψη
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Για τις καριόκες με κέικ

    Το κέικ για τις καριόκες πρέπει να είναι στεγνό και σε τρίμματα.

    Βάζουμε σε μπεν μαρί την κουβερτούρα και τη βανίλια υποβρύχιο και τα αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά να λιώσουν.

    Δείτε εδώ όλα τα μυστικά για το λιώσιμο της κουβερτούρας. Αποσύρουμε από τη φωτιά.

    Προσθέτουμε το σιρόπι, το κονιάκ, το τριμμένο κέικ, την καρυδόψυχα, τα φρουί γλασέ, την κανέλλα και ανακατεύουμε καλά.

    Το μείγμα για τις καριόκες πρέπει να μοιάζει σαν πλαστελίνη.

    Απλώνουμε μεμβράνη στον πάγκο και κατά μήκος βάζουμε το μείγμα.

    Το τυλίγουμε σε ρολό όπως το μωσαϊκό.

    Ισιώνουμε τα πλαϊνά του τρίβοντας τις άκρες.

    Παγώνουμε μια νύχτα στο ψυγείο.

    Με κοφτερό μαχαίρι κόβουμε σε φέτες και τις βουτάμε σε λιωμένη κουβερτούρα.

    Τις αραδιάζουμε σε λαδόκολλα να παγώσει η κουβερτούρα.

    Τυλίγουμε τις καριόκες σε αλουμινόχαρτο και τις φυλάμε στο ψυγείο.

    Αν αρχίσει να βγαίνει χοντρή η στρώση σοκολάτας, ζεσταίνουμε λίγο να γίνει πιο χλιαρή και να μην κρατάει πολύ επικάλυψη.

    Εκτός από τις καριόκες με κέικ που περίσσεψε μπορείτε να φτιάξετε και την παρακάτω φανταστική συνταγή:

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται