• προετοιμασία 15 λεπτά
  • μαγείρεμα 15 λεπτά
98

Υλικά

  • Μερίδες 50 τεμ.
  • 8 φέτες κέικ
  • 1 συσκευασία (154 gr) μπισκότα γεμιστά
  • 250 γραμ. μερέντα
  • 1 συσκευασία (300 γρ. ) τυρί κρέμα σε θερμοκρασία δωματίου
  • 100 γραμ. λιωμένη κουβερτούρα
  • 100 γραμ. λιωμένη λευκή σοκολάτα
  • ξυλάκια για γλειφιτζούρια
  • Για το γαρνίρισμα
  • τριμμένα μπισκότα γεμιστά
  • σπασμένα καραμελάκια σοκολάτας
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Για τα γλειφιτζούρια σοκολάτας

    Είναι μία τέλεια ιδέα για να εκμεταλλευτείς το κέικ που περίσσεψε.

    Αν το κέικ είναι ξεροψημένο εξωτερικά, αφαιρέστε με το μαχαίρι τα σκληρά μέρη.

    Ψιχουλιάζουμε το κέικ σε μπολ με τα χέρια ή με μίξερ.

    Προσθέτουμε το τριμμένο μπισκότο, την πραλίνα και την κρέμα τυριού και ανακατεύουμε καλά έως ότου βραχούν και νοτίσουν τα υλικά. Το μείγμα πρέπει να έχει την υφή πλαστελίνης, ώστε να πλάθεται.

    Στρώνουμε μια λαδόκολλα σ’ ένα δίσκο, πλάθουμε μπαλίτσες σε μέγεθος καρυδιού και τις ακουμπάμε στη λαδόκολλα.

    Βουτάμε ξυλάκια σε σοκολάτα και τα μπήγουμε στα γλειφιτζούρια.

    Τα βάζουμε στο ψυγείο για 30′ ή στην κατάψυξη για 10′  για να σφίξουν.

    Τα βουτάμε στη λιωμένη σοκολάτα και τα αφήνουμε στον δίσκο για να σφίξουν. 

    Τέλος πασπαλίζουμε με σπασμένες καραμέλες!

    Με το ίδιο μίγμα μπορούμε να κάνουμε τρούφες, απλά πλάθουμε πιο μικρά μπαλάκια και τα βουτάμε σε λιωμένη σοκολάτα!

    Αν σας άρεσε αυτό το γλυκό με κέικ που περίσσεψε, ρίξτε μια ματιά και στα παρακάτω τέλεια γλυκά κεράσματα.

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται