Για τα γλειφιτζούρια σοκολάτας
Είναι μία τέλεια ιδέα για να εκμεταλλευτείς το κέικ που περίσσεψε.
Αν το κέικ είναι ξεροψημένο εξωτερικά, αφαιρέστε με το μαχαίρι τα σκληρά μέρη.
Ψιχουλιάζουμε το κέικ σε μπολ με τα χέρια ή με μίξερ.
Προσθέτουμε το τριμμένο μπισκότο, την πραλίνα και την κρέμα τυριού και ανακατεύουμε καλά έως ότου βραχούν και νοτίσουν τα υλικά. Το μείγμα πρέπει να έχει την υφή πλαστελίνης, ώστε να πλάθεται.
Στρώνουμε μια λαδόκολλα σ’ ένα δίσκο, πλάθουμε μπαλίτσες σε μέγεθος καρυδιού και τις ακουμπάμε στη λαδόκολλα.
Βουτάμε ξυλάκια σε σοκολάτα και τα μπήγουμε στα γλειφιτζούρια.
Τα βάζουμε στο ψυγείο για 30′ ή στην κατάψυξη για 10′ για να σφίξουν.
Τα βουτάμε στη λιωμένη σοκολάτα και τα αφήνουμε στον δίσκο για να σφίξουν.
Τέλος πασπαλίζουμε με σπασμένες καραμέλες!
Με το ίδιο μίγμα μπορούμε να κάνουμε τρούφες, απλά πλάθουμε πιο μικρά μπαλάκια και τα βουτάμε σε λιωμένη σοκολάτα!