Υλικά
Εξοπλισμός
Κατσαρόλα
Ταψί
Υλικά
Εκτέλεση
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Ψιλοκόβουμε το μπέικον σε μικρά καρέ.
- Έπειτα ψιλοκόβουμε τα φρέσκα κρεμμύδια.
- Ζεσταίνουμε το φούρνο στους 180º C στον αέρα, θα ψήσουμε στη μεσαία σχάρα.
- Θα χρησιμοποιήσουμε μεσαίο, πυρίμαχο σκεύος και το αλείφουμε με βούτυρο.
- Καθαρίζουμε το μπρόκολο από τις ίνες και τα φύλλα και το βάζουμε σε μπόλ με νερό και λίγο ξύδι.
- Αφήνουμε για 5 λεπτά και μετά το ξεπλένουμε και το χρίζουμε σε μικρές φούντες, σε μέγεθος μικρής μπουκιάς.
- Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι αντικολλητικό και σοτάρουμε το ψιλοκομμένο μπέικον.
- Ρίχνουμε τη σπασμένη σκελίδα σκόρδο και σοτάρουμε για 1 λεπτό.
- Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο μπρόκολο ή τα μανιτάρια και τα φρέσκα κρεμμύδια.
- Σοτάρουμε για 1-2 λεπτά και τα αφήνουμε στην άκρη.
- Βράζουμε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό.
- Τα στραγγίζουμε και κρατάμε 1/2 φλυτζάνι από το νερό.
- Τα ξαναβάζουμε στη ζεστή κατσαρόλα και προσθέτουμε το βούτυρο.
- Ανακατεύουμε να λιώσει το βούτυρο.
- Σε ένα μπόλ χτυπάμε τα αυγά με την κρέμα και αλατοπιπερώνουμε.
- Προσθέτουμε το μισό τριμμένο τυρί.
- Περιχύνουμε τα ζυμαρικά.
- Ανακατεύουμε και προσθέτουμε τα λαχανικά με το μπέικον.
- Αδειάζουμε τα ζυμαρικά σε ένα ταψί.
- Το σκεπάζουμε με αντικολλητικό χαρτί ή αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 10 λεπτά.
- Ξεσκεπάζουμε και συνεχίζουμε το ψήσιμο για επιπλέον 10 λεπτά.
- Αν στεγνώσει το ζυμαρικό και χρειαστεί λίγο υγρό προσθέστε στο ταψί λίγες σταγόνες από το νερό των ζυμαρικών που έχουμε κρατήσει στην άκρη.