Εκτέλεση
Βράζουμε τις ταλιατέλες σε αλατισμένο νερό για 6΄-7΄.
Τις στραγγίζουμε και τις στρώνουμε σε μακρόστενο, πυράντοχο σκεύος.
Τις περιχύνουμε με το ελαιόλαδο.
Ψιλοκόβουμε σε μικρά καρέ το έμενταλ, την κεφαλογραβιέρα και το ζαμπόν.
Τα ανακατεύουμε όλα μαζί και τα πασπαλίζουμε μέσα στο σκεύος.
Ρίχνουμε και την τριμμένη μοτσαρέλα από πάνω.
Σε μπολ βάζουμε το γιαούρτι το αυγό και την κρέμα γάλακτος.
Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και τα ανακατεύουμε να ενωθούν.
Περιχύνουμε τις ταλιατέλες.
Τοποθετούμε από πάνω το μπέικον.
Ψήσιμο
Ψήνουμε στους 200°C στις αντιστάσεις, στην τελευταία σχάρα, για περίπου 25΄, μέχρι να λιώσουν τα τυριά και να ροδίσει το φαγητό.