• προετοιμασία 10 λεπτά
  • μαγείρεμα 25 λεπτά
Βαθμολογήστε
  • 500 γρ. ταλιατέλες
  • 5 φέτ. μπεικον
  • 1 τεμάχιο/ια αυγό
  • Ελαιόλαδο
  • κεφαλογραβιέρα
  • ζαμπόν
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Εκτέλεση

    Βράζουμε τις ταλιατέλες σε αλατισμένο νερό για 6΄-7΄.

    Τις στραγγίζουμε και τις στρώνουμε σε μακρόστενο, πυράντοχο σκεύος.

    Τις περιχύνουμε με το ελαιόλαδο.

    Ψιλοκόβουμε σε μικρά καρέ το έμενταλ, την κεφαλογραβιέρα και το ζαμπόν.

    Τα ανακατεύουμε όλα μαζί και τα πασπαλίζουμε μέσα στο σκεύος.

    Ρίχνουμε και την τριμμένη μοτσαρέλα από πάνω.

    Σε μπολ βάζουμε το γιαούρτι το αυγό και την κρέμα γάλακτος.

    Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και τα ανακατεύουμε να ενωθούν.

    Περιχύνουμε τις ταλιατέλες.

    Τοποθετούμε από πάνω το μπέικον.

    Ψήσιμο

    Ψήνουμε στους 200°C στις αντιστάσεις, στην τελευταία σχάρα, για περίπου 25΄, μέχρι να λιώσουν τα τυριά και να ροδίσει το φαγητό.

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται